Un sondaj al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), realizat in luna iulie, pentru Asociatia "Pro Democratia" releva faptul ca USL ar obtine 59% din intentiile de vot ale bucurestenilor daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale.
Dintr-un procent de 43% din randul repondentilor care si-au exprimat intentia de a merge la vot daca duminica viitoare ar avea alegeri locale, 59% si-au declarat sustinerea pentru USL, 21% pentru PDL, 9% pentru PP (Partidul Poporului, neinregistrat inca la Tribunal - n.r.), 3% pentru PRM, 2% pentru PER, iar UDMR-ului, UNPR-ului, PNG-ului sau Partidului Verde le revine un procent.
Daca USL ar candida separat, repondentii si-au exprimat urmatoarele intentii: 33% - PSD, 27% - PNL, 20% - PDL, 9% - PP, 3% - PRM, 3% - PC, iar UDMR si UNPR ar avea 1%.
Intrebati cat de interesati ar fi de alegeri, 35% dintre cei chestionati de CCSB au raspuns ca ar fi "foarte interesati", "destul de interesati" - 20%, "destul de putin interesati" - 17%, "foarte putin sau deloc interesati" - 25%.
Estimarea participarii la vot, potrivit sondajului CCSB, arata ca 43% dintre repondenti intentioneaza sa mearga la vot, 47% au raspuns ca nu vor merge la vot, iar 10% sustin ca nu ar fi in tara.
Cat priveste directia spre care se indreapta Romania, un procent de 75% sunt de parere ca se indreapta spre una gresita, doar 12% intr-o directie buna, iar 13% au afirmat ca nu stiu sau n-au raspuns.
Pe primul loc in topul personalitatilor in care repondentii sondajului CCSB au incredere se afla guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu un procent de 59%, pe al doilea se afla primarul Capitalei, Sorin Oprescu (56%), urmat de presedintele PNL, Crin Antonescu (43%), Patriarhul Daniel (41%), presedintele PSD, Victor Ponta (37%), presedintele Senatului, Mircea Geoana (36%), parlamentarul liberal Mircea Diaconu (35%).
In acelasi top, fostul presedinte Ion Iliescu se bucura de increderea unui procent de 25% dintre repondenti, Dan Voiculescu - 24%, Adrian Nastase - 22%, Vasile Blaga - 19%, Corneliu Vadim Tudor - 17%, Traian Basescu - 15%, George Becali - 13%, Emil Boc - 12%, Elena Udrea - 11%.
Sondajul CCSB a fost realizat in luna iulie, pe un esantion de 1.004 persoane, eroarea maxima de esantionare la un nivel de incredere de 95% fiind de +/-3,2%