ziarepolitica.com informeaza : Ponta: Basescu e iresponsabil, iar cuvintele sale nu valoreaza doi bani
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marti, in replica la afirmatiile sefului statului, ca daca USL va fi votat de 50% plus unu dintre romani, atunci Uniunea va forma Guvernul, iar presedintele va fi schimbat, adaugand ca Traian Basescu e un "iresponsabil, iar cuvintele sale nu valoreaza doi bani".
"Uniunea Social Liberala nu a fost facuta pentru Basescu, ci pentru romanii care, probabil, vor vota USL. Cred ca Basescu e un iresponsabil, ca intotdeauna, si cuvintele lui nu valoreaza doi bani. Nu ma intereseaza foarte mult Basescu, sunt absolut convins ca, daca jumatate din romani ne vor vota la urmatoarele alegeri vom forma Guvernul, vom avea un alt presedinte si vom incerca sa reparam toate relele facute de Basescu si de ai lui", a comentat Ponta marti, la Antena 3, declaratiile facute de seful statului.
Social-democratul a adaugat ca, pentru el, ce spune Basescu "e absolut zero". "Ne vor vota jumatate plus unu dintre romani, ne vom face datoria fata de ei. Intre ce vor romanii la vot si ce vrea Basescu, eu stiu foarte clar pe ce ma bazez", a conchis liderulPSD .
Presedintele Traian Basescu a avertizat marti USL sa citeasca atent articolul 103 din Constitutie, referitor la desemnarea premierului, precizand ca Legea fundamentala mentioneaza ca partidul, si nu alianta care obtine majoritate absoluta impune primul-ministru.
Basescu a fost intrebat cum vede coabitarea cu Opozitia, daca aceasta va castiga alegerile.
"Am mai coabitat cu Guvernul Tariceanu sustinut de PSD. Sigur ca nu-mi convine, nu mi-ar conveni situatia, dar electoratul va decide in ce formule se vor aseza lucrurile. Dar oricum, trebuie citit cu multa atentie articolul 103 din Constitutie", a avertizat el, la B1Tv.
"Sa fie atenti ca in Constitutia Romaniei se vorbeste de partidul care obtine 51% si nu de alianta. Se inregistreaza la tribunal (USL-ul, n.red.) ca alianta, daca fuzioneaza e altceva, PNL -ul cu PSD-ul. Daca fuzioneaza si obtin 51%, sunt pe articolul 103. Ca alianta insa au o mare problema", a mai afirmat el.
In articolul 103 din Constitutie se mentioneaza ca presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.