Romania Libera informeaza: Nastase la RFI: Urban ar fi dat explicatii, daca era in PSD
Adrian Nastase l-ar fi chemat la explicatii pe senatorul PDL, Iulian Urban, daca acesta ar fi fost membru PSD, a declarat presedintele Consiliului National al PSD, la Radio France International, referitor la afirmatiile senatorului PDL Iulian Urban.
Nastase a mai spus ca "nimic nu poate justifica un act criminal de anvergura" celui din Norvegia, in urma caruia au murit 76 oameni.
Senatorul PDL Iulian Urban a scris pe blogul sau ca nu Anders Behring Breivik a comis atacurile din Norvegia, "ci actualii lideri care conduc in UE". Parlamentarul democrat-liberal sustine ca "multiculturalismul ne-a fost bagat pe gat fortat si in doza mare", iar acum "unii nebuni reactioneaza violent".
Adrian Nastase spune ca i-ar fi cerut explicatii lui Urban, dupa declaratiile privind atacurile din Norvegia, daca senatorul era in PSD: "Daca domnul Urban ar fi la mine in partid si daca eu as fi seful partidului, l-as fi chemat la o intalnire si la o discutie foarte serioasa in legatura cu astfel de afirmatii, care nu se bazeaza pe absolut nimic".
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, declara ca "nimic nu poate justifica un act criminal de anvergura aceasta", referindu-se la atacurile de vineri, 22 iulie, din Norvegia, soldate cu 76 de morti.
"Cunosc destul de bine Norvegia. Intr-adevar, sunt lucruri complicate acolo. E vorba de faptul ca in momentul in care Norvegia a inceput sa fie o tara bogata, au fost adusi foarte multi lucratori din India, din Pakistan, au aparut unele probleme pe care si francezii le au cu populatia magrebiana. Putem sa facem o analiza de acest gen, dar nimic nu poate justifica pana la urma un act criminal de anvergura aceasta", afirma Adrian Nastase.
"Eu cred ca trebuie sa-l lasam pe domnul Urban deoparte, sa scrie pe blog, libertatea de expresie trebuie pastrata inca in Romania si-mi dau seama ca ea exista deocamdata", conchide Adrian Nastase.