Adevarul informeaza: Urban si Placinta, declaratii socante cu privire la masacrul din Norvegia. Crezi ca cei doi senatori PDL ar trebui exclusi din partid?
Masacrul din Norvegia ar fi trebuit sa fie, pentru politicienii romani, un prilej de a fi solidari cu un popor greu incercat. Dar acest lucru nu s-a intamplat. Nici presedintele si nici guvernul nu si-au manifestat public solidaritatea fata de poporul norvegian.
Mai mult, doi senatori PDL, Iulian Urban si Sorina Placinta, au facut declaratii socante din care reiese ca de fapt vina pentru atentatul ucigas apartine politicilor Uniunii Europene. Urban a scris pe blogul sau ca vina pentru atentat o poarta "indiferenta si ipocrizia clasei politice europene in fata islamizarii si imigratiei ilegale" si "multiculturalismul ne-a fost bagat pe gat fortat si in doza mare". Sorina Placinta, tot senator PDL, sustine ca problema este caracterul (!!) poporului norvegian, care respinge afluxul multiculural. Avand in vedere ca presedintele si guvernul au tacut malc si, cu exceptia unei semnaturi in cartea de condoleante, nu si-au manifestat, in nicuiun fel, solidaritatea cu poporul norvegian, astfel de declaratii iresponsabile risca sa fie interpretate drept pozitia principalului partid de guvernamant din Romania si implicit, a clasei politice romanesti, fata de masacrul din Norvegia. Acest lucru ar fi in detrimentul imaginii Romaniei in lume si statutului Romaniei ca membra a Uniunii Europene.