Infobrasov.net informeaza: Ordinea preferintelor electoratului: USL (PSD si PNL), PDL, UNPR si UDMR

Uniunea Social Liberala (USL) conduce in topul preferintelor electoratului din Romania, fiind urmata de Partidul Democrat Liberal, Uniunea pentru Progresul Romaniei si Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, potrivit unui sondaj de opinie national realizat de Institutul Roman de Studii Sociale si transmis marti AGERPRES.
Presupunand ca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei 49,50% dintre respondenti au spus ca ar vota candidatii USL, 22,5 % cu candidati PDL, 7,8 % cu candidatii UNPR si 5,7 % cu candidatii UDMR.
Conform anchetei sociologice, 5,2 % dintre cei chestionati si-au exprimat optiunea pentru candidatii Partidului Poporului, in timp ce candidatii PRM ar obtine 4,60 %, iar candidatii PNG ar obtine 1,70%. 3 % dintre cei interveviati ar vota cu "alte partide", in timp ce 21 % dintre acestia nu ar vota, iar 10,1 % nu sunt hotarati; 1,5 % dintre cei chestionati nu au dat niciun raspuns.
In ceea ce priveste intentia de vot pentru presedintele Romaniei, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri:
• Crin Antonescu ar obtine 32% din voturi,
• Traian Basescu 22%,
• Victor Ponta 17%,
• Cristian Diaconescu 7%,
• Dan Diaconescu 6%,
• Kelemen Hunor 5%.
Conform aceluiasi sondaj, Corneliu Vadim Tudor ar obtine 4 %, Gigi Becali 3 %, in timp ce 4 % ar opta pentru un alt candidat din acest procent 2,3 % exprimandu-se in favoarea lui Sorin Oprescu. 11,3 % nu ar vota, 10,2 % nu sunt hotarati, iar 2 % dintre cei chestionati nu au dat niciun raspuns.
Sondajul a fost realizat in perioada 27 iunie - 7 iulie 2011 pe un esantion de 890 de interviuri la nivelul populatiei adulte a Romaniei si are o eroare statistica standard de 2,57%, la un nivel de incredere de 95%.