Roxana Iordache publica pe blog articolul "PROGRAMUL ECONOMIC AL USL, UN ESEC DE COMUNICARE", pe care il puteti citi in continuare.
Camera de Comert, lansarea "programului economic" al USL.
Cine a urmarit evenimentul, vinerea, la ora 11? Transmis, oricum, doar de TVR INFO vreo ora si de Antena 3, mai putin - ca doar n-a devenit televiziune de adormit audienta. Realitatea TV n-a gasit Elanul sa aminteasca de eveniment.
Dar mai bine ca n-a urmarit mai nimeni, fiindca daca urmareau mai multi isi pierdeau orice speranta.
Evenimentul cu pricina poate figura ca material didactic pentru modul in care nu se organizeaza un eveniment.
Nu doar ora, data si momentul. Ci scenariul in sine denota putinatate conceptuala, ca sa nu zic altceva.
A vorbit Ponta pana cand era clar ca se plictisise si el de el. Si dupa ce a vorbit interminabil fara sa spuna nimic, a intrat in aspecte economice, la care nici nu se pricepe si le-a frecat pana cand a fost clar ca a pierdut si ultimul strop de atentie chiar al celui mai tenace ascultator cu fanatism partizan.
Nu vreau sa intru in "programul economic" pentru ca nici nu l-am reperat, din moment ce a fost o vorbarie fara rost, in loc sa vina unul priceput si sa puncteze, memorabil, niste linii de guvernare care sa se imprime in mentalul public cu efect determinant in intentia de vot. Ca despre asta e vorba, nu? Despre mobilizare.
Or, repet, mai bine ca evenimentul a fost organizat de asa natura incat sa nu aiba audienta, fiindca altfel producea demobilizare.
Dupa vorbaria lui Ponta, a venit la microfon Tariceanu, dar cota de atentie era la pamant si oricum n-a mai transmis nimeni nimic - Antena 3 a preferat sa reia, a zecea oara, niste ineptii ale lui Basescu de ieri, de la RRA, in timp ce Tariceanu era in medalion, fara sonor. Au dat drumul la voce, in schimb, imediat ce a terminat premierul liberal si a inceput sa vorbeasca premierul Nastase - intrerupt si el. De fapt, doar ei doi ar fi trebuit sa vorbeasca azi, simplu si clar, pe teme economice. Restul, sa taca si sa faca bine sa nu mai ruineze sansele oamenilor la o viata normala.
Cand vor pricepe baietii-astia ca oamenii nu de datul lor cu stanga-n dreapta au nevoie? Nu de vorbarie interminabila, plictisitoare, exasperant de plata si neconvingatoare, ci de incredere in schimbare, de promisiunea schimbarii apropiate, de cateva certitudini in cuvinte simple care tin de garantarea supravietuirii lor pe termen mediu, ridicata macar pe prima treapta de nivel de viata, aceea a decentei.
Totodata, cateva certitudini pentru mediul de afaceri. Nu asa, aruncate si diluate intr-un potop de declaratii de intentii.
Evenimentul de azi a fost ratat din pricina organizarii lamentabile si a comunicarii execrabile.
Nu de asa ceva era nevoie, ci de un miting puternic, cu putine cuvinte, dar percutante. E nevoie de mesaje clare, care sa se imprime in memoria publica in asa fel incat oamenii sa nu mai poata fi otraviti cu propaganda aglutinanta conform careia "toti sunt o apa si-un pamant".
E nevoie de comunicare directa, puternica si eficienta. Trei lucruri sa fie clare: certitudinea schimbarii, increderea in schimbare, promisiunea ca vinovatii pentru dezastrul actual vor plati. Cu libertatea si cu averea lor.
Din averile lor frauduloase sa se plateasca datoriile pe care le-au facut in numele tarii ca sa fure, ca pe urma sa vina opozitia la putere si sa platim tot noi pentru hotia fostei puteri, deci USL sa se compromita, iar PD-L, in loc sa dispara, sa creasca la loc si sa revina pe calul alb.
Daca USL continua ca azi, regimul Basescu bate recordul lui Ceausescu.