AmosNews informeaza: Sebastian Lazaroiu, eliberat din functie de Basescu.
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a fost eliberat din functie de la 1 mai 2011. Presedintele Traian Basescu a semnat azi decretul de eliberare din functie.
"Incepand cu data de 01 mai 2011 vor inceta, prin acordul partilor, raporturile de munca ale domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu cu Administratia Prezidentiala. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a domnului Sebastian-Laurentiu Lazaroiu", informeaza Presedintia.
La inceputul saptamanii, Lazaroiu facea o serie de declaratii controversate, in conditiile in care veneau din partea unui consilier prezidential. Lazaroiu a declarat ca UDMR este "o formatiune tolerata in forma care este".
In raspuns, senatorul UDMR Marko Bela a declarat, ca nu ii place declaratia consilierului prezidential, precizand ca spera " sa nu fie vorba de un mesaj voalat sau amenintare indirecta, fiindca UDMR este prezenta in viata politica romaneasca si in Parlamentul Romaniei nu prin bunavointa si prin mila altora, prin mila altor formatiuni politice, ci prin voturile maghiarilor din Romania".
Sebastian Lazaroiu ocupa pozitia de consilier prezidential, la Departamentul de Planificare si Analiza Politica al Administratia Prezidentiala, din anul 2007.