Parlamentarii democrat-liberali i-au cerut premierului Emil Boc sa-l schimbe din functie pe ministrul Educatiei pentru ca Guvernul trebuie sa repare acum oalele sparte de Daniel Funeriu.
Furiosi ca partidul si-a sifonat din nou imaginea fiind nevoit sa sustina proiectul Executivului prin care salariile profesorilor vor fi uniformizate, alesii PDL au sarit la gatul premierului si i-au cerut sacrificare ministrului Educatiei, considerat responsabil de situatia in care s-a ajuns.
"Cineva trebuie sa plateasca cu capul", ar fi spus deputatul Catalin Croitoru, fost lider de sindicat si unul dintre cei mai vehementi contestatari ai lui Daniel Funeriu.
In replica, Emil Boc i-a rugat pe parlamentari sa aiba rabdare, promitandu-le ca problema se va rezolva, au declarat pentru REALITATEA.NET, surse participante la intalnirea de luni. Primul-ministru a explicat parlamentarilor sai ca bugetul pe anul acesta nu suporta suplimentarea veniturilor dascalilor cu procentele obtinute in instanta, dar a promis ca va respecta deciziile judecatoresti platind esalonat din 2012.
Asta nu i-a calmat insa pe deputatii PDL, deranjati inclusiv de absenta ministrului Funeriu la discutii. Parlamentarii puterii au incercat sa-l avertizeze recent pe seful Educatiei ca scandalul de la Botosani si Suceava ar putea degenera si ca Guvernul ar putea intra pe un drum infundat.
Mai mult, in comisia de educatie, l-au luat la rost chiar saptamana trecuta, cand Daniel Funeriu a ocolit raspunsurile la intrebarea "ce solutii are pentru profesorii care au castigat procesele". "Ne sfidati inteligenra", a fost atunci reactia senatorului Mihail Hardau la replicile ministrului.