Primaria Craiova bate pasul pe loc cand vine vorba de repararea gropilor din carosabil
Gropile din strazile Craiovei, care s-au inmultit vizibil dupa anotimpul rece, ii vor chinui in continuare pe posesorii de autoturisme. Autoritatile locale sustin ca lucrarile nu pot demara pana nu se incheie licitatia, "pentru ca asta e procedura". "Speram ca intr-o luna-doua sa scapam de gropile din oras, pana nu se fac si mai mari. Dar, mai intai, trebuie sa se finalizeze licitatia. Asta e procedura", a sustinut viceprimarul Craiovei, Teodor Sas. Municipalitatea a alocat in acest an noua milioane de lei pentru reabilitarea strazilor cu probleme, prioritare fiind bulevardele si strazile de acces spre acestea. Dar, pana atunci, craiovenii vor fi nevoiti sa faca slalom printre gropi. "Pana se lungesc ei cu licitatia, ne distrugem noi masinile. Chiar nu se poate gasi o solutie sa se astupe acum macar gropile mari?", a spus Dinut Ilie, taximetrist.
Pe strada Caracal, o groapa cu diametrul de peste un metru pune zilnic la incercare nervii soferilor. La fel stau lucrurile si in Craiovita Noua, unde pe strazile Olteniei si Tineretului iti trebuie multa rabdare si indemanare pentru a trece cu bine peste gropile din asfalt.

Noua strazi refacute

Strazile Olteniei, Tineretului, Caracal, Pelendava, Amaradiei, Toamnei, Bariera Valcii, Brestei (intre Pelendava si Raului) si bulevardul Raului vor avea mai mult de asteptat pana vor fi reabilitate, pentru ca ele fac parte dintr-un proiect de refacere totala, finantat din fonduri europene, dupa cum a precizat viceprimarul Sas.
"La sase dintre ele, proiectul este in stadiu avansat si lucrarile ar putea incepe mai repede, dar nu stim exact cand", a mentionat Teodor Sas.
Acesta vrea, totusi, ca unele gropi din strazile in cauza sa fie astupate din fondurile proprii, pana la inceperea lucrarilor cu finantare europeana.