Senatorul Laurentiu Florian Coca a interpelat-o pe doamna Ministru Elena Gabriela Udrea. Obiectul interpelarii: Drumurile judetene din comuna Glavile, judetul Valcea, distruse de ape.
Un raport, al Inspectoratului Judetean de Urgenta atesta faptul ca localitatile valcene se confrunta cu adevarate probleme legate de alunecarile de teren.
In localitatea Glavile, DJ 677 A Creteni-Glavile este distrus de eroziunea malului paraului Pesceana.Se circula pe un singur sens fiind grav afectata platforma drumului.Situatie similara si-n ceea ce priveste DJ 676 B Glavile-Olteanca-Ladesti(5,13 km), unde o alunecare de teren s-a produs in luna martie 2010,punand in pericol deplasarea in conditii de siguranta a circulatiei autovehiculelor.
Avand in vedere resursele financiare limitate prevazute in bugetul Consiliului Judetean Valcea, acesta se afla in imposibilitatea executarii lucrarilor de punere in siguranta a drumurilor si a podurilor judetene pe care le administreaza, drumuri si poduri afectate de calamitatile naturale. De asemenea Consiliul Judetean Valcea nu poate acorda sprijin financiar nici administratilor publice locale pentru interventii in vederea punerii in siguranta a circulatiei pe drumurile locale pe care acesta le administreaza.
In concluzie, va rog doamna ministru, sa dispuneti analizarea situatiei semnalate si sa precizati daca aveti in vedere, dupa o evaluare obiectiva, adoptarea unor masuri legale ce se impun pentru remedierea problemelor.