Agerpres informeaza: Dambovita: PSD strange semnaturi pentru demiterea primarului Targovistei.
Organizatia PSD Dambovita strange semnaturi in vederea declansarii procedurilor legale pentru organizarea unui referendum ce are ca principal scop inlaturarea din functie a primarului municipiului Targoviste, Gabriel Boriga, a declarat, luni, pentru AGERPRES, presedintele executiv al PSD Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu.
‘‘Cred ca avem suficiente motive pentru acest demers. Avem situatia de la Termica Targoviste, societate care risca sa intre in faliment, avem situatia locurilor de joaca care s-au executat fara sa aiba regim juridic de investitie, adica fara aprobarea consiliului local, si la preturi care sunt cu mult mai mari. Avem dosarele penale si calitatea de invinuit pentru domnul Boriga la DNA. Avem asistentii personali lasati pe drumuri prin decizia consiliului local. Avem cred ca suficiente elemente ca sa aratam opiniei publice ca atunci cand l-au votat pe Boriga s-au inselat‘‘, a precizat Tutuianu.
Acesta spune ca e nevoie de strangerea a unui numar de semnaturi echivalent cu 25% din numarul de alegatori de la nivelul municipiului Targoviste, ceea ce inseamna aproximativ 20.000 de semnaturi.
Reprezentantii PDL Dambovita sustin ca nu se tem de un astfel de demers deoarece social-democratii nu vor reusi sa stranga numarul necesar de semnaturi in vederea initierii referendumului de demitere al primarului Targovistei.
Primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga, este membru PDL, la fel si cei doi viceprimari, iar democrat liberalii detin majoritatea in Consiliul Local Targoviste.