Inpolitics informeaza: 'Sondaj-surpriza: Voiculescu se "testeaza" pentru Cotroceni, ACD sufla-n ceafa PSD'.
'Un sondaj de opinie realizat de institutul CCSB, al lui Dan Voiculescu, si dat publicitatii la Antena 3 ascunde unele mici o surprize si ar putea deschide drum unor speculatii de toata frumusetea, in perioada urmatoare.
Mai precis, sondajul masoara, intre altele, intentiile de vot pentru o serie de prezumtivi candidati la Cotroceni, cei testati fiind presedinti ai celor mai cunoscute partide autohtone sau potentiali viitori presedinti, cazul lui Baconschi sau al lui Kelemen Hunor. Cu o exceptie misterioasa: Dan Voiculescu, a carui prezenta pe lista e absolut inexplicabila, in dauna tinerei sperante Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator, prezentat drept un brav exponent al noului val din politica.
Topul preferintelor se prezinta astfel:
1.Crin Antonescu, PNL - 34%
2.Victor Ponta, PSD - 24%
3.Dan Diaconescu, PPR - 6%
4.Theodor Baconschi, PDL - 4%
5.Dan Voiculescu, PC - 4%
6.C.V.Tudor, PRM - 4%
7.George Becali, PNG - 4%
8.Kelemen Hunor, UDMR - 3%
De de a optat CCSB pentru Dan Voiculescu (68 de ani la viitoarele alegeri), care nici macar nu are o functie executiva in partid si nici nu a candidat vreodata la Cotroceni, in locul lui Daniel Constantin, care ar fi chiar necesar sa fie testat electoral, e o enigma care, cum spuneam, va alimenta de aici incolo multe speculatii. Daniel Constantin nu apare nici macar la capitolul "Incredere".
In ce priveste votul pentru partide, topul se prezinta astfel:
1.PSD - 35%
2.PNL - 27%
3.PDL - 18%
4.PPR - 8%
5.PC - 3%
6.UDMR - 3%
7.PRM - 3%
8.UNPR - 0%
O alta surpriza e constatarea ca PSD se afla in scadere fata de ultimele sondaje, unde se plasa intre 38-42% (si cu peste trei procente sub scorul obtinut, spre exemplu, la alegerile din 2004, dupa 4 ani de guvernare agitata), iar scorul sau este aproape egal cu cel al sumei PNL-PC, adica 35 la 30. Un scor parca anume facut ca sa justifice paritatea de unu la unu pe care o reclama vocile ACD liderilor PSD.'