Ministrul Dezvoltarii a monopolizat in week-end microfonul partidului atunci cand a venit vorba de subiectul fierbinte al reducerii concediului maternal la doar un an. Udrea a spus ce ar trebui sa conteze in primul rand, a gasit solutii si, printre doua vorbe despre Bucuresti, a spus si ce ar face ea daca ar fi mama. Coalitia decide luni ce face cu maternalul.
Sefa la Dezvoltare a facut in doar 24 de ore un mini-turneu in Ardeal, dupa care s-a intors la Bucuresti, si cu marca deja inregistrata la OSIM "Eu iubesc B." l-a atacat usor pe actualul sef al acestuia, primarul general Sorin Oprescu.
Totusi, atentia i-a fost aproape monopolizata de subiectul concediului maternal.
Si dupa ce a fost sambata la Cluj, la alegerea fara urma de contracandidat a lui Daniel Buda in fruntea organizatiei judetene, de la Sangeorz-Bai, din judetul Bistrita, a comentat si maternalul: "Statul cheltuieste si el cat poate, iar cata vreme economia nu produce foarte mult nici statul nu poate sa cheltuiasca foarte mult asa ca va trebui, tinand cont de interesul mamelor si al copiilor, care este un interes fundamental, va trebui sa ne incadram si sa echilibram asta cu posibilitatea de a cheltui a statului, sa gasim o solutie corecta in primul rand pentru copii", a afirmat Udrea, citata de Mediafax.
A doua zi, Udrea a revenit cu noi declarazii si de data si cu solutii. "Am decis ca la nivelul PDL sa suszinem proiectele care finanteaza construirea de crese noi si reabilitarea unor constructii si transformarea lor in crese la nivelul Capitalei. (...) La nivelul CGMB, consilierii PDL in luna aprilie au initiat un proiect si l-au aprobat prin hotarare de Consiliu prin care au aplicat la Ministerul Muncii pentru a primi finantare europeana pentru construirea a 13 crese in Bucuresti", a spus Udrea, intr-o conferinta de presa, citata de NewsIn. Aceasta a spus ca derularea acestui proiect se va face in termen de de 36 de luni, dar PDL doreste urgentarea acestuia, astfel incat cresele sa fie finalizate pana in a doua jumatate a anului 2012, valoarea totala a proiectului fiind de 4,2 milioane de euro si urmand sa beneficieze de el 120 de copii cu varste intre 0 si 3 ani.

"Nu as putea sta departe de munca"

Ministrul Dezvoltarii a incercat sa se si puna in pielea unei mame. Si le-a spus jurnalistilor ce ar face ea in aceasta situatie. S-ar duce rapid, la serviciu. "Eu am o colega care a venit la munca, era chiar campania electorala, la doua saptamani dupa ce a nascut. Mi-e greu sa spun ce as face eu daca as fi mama, pentru ca lucrurile acestea le stii doar daca ti se intampla. Cu siguranta ca nu as putea sa stau departe de munca mai mult de cateva luni", a spus ministrul.


Coalitia discuta luni soarta concediului maternal

Liderii Coalitiei de guvernare discuta luni variantele legate de concediul maternal. UDMR si UNPR se opun reducerii propuse de PDL la un an a concediului, dar iau in calcul micsorarea indemnizatiei.