Diminuarea salariala cu 25% impusa de guvern bugetarilor a inceput sa faca victime si in randul angajatilor Consiliului Judetean (CJ). Potrivit reprezentantilor institutiei, daca la 30 iunie erau inregistrati pe statele de plata 120 de angajati, acum au ramas 115, cinci salariati de la serviciile "Proiecte europene", "Urbanism", "Monitorizare" si "Audit" demisionand din cauza salariilor mult prea mici pe care au inceput sa le primeasca.
Cea mai recenta demisie a fost cea a lui Ciprian Buzatu, functionar in cadrul Serviciului Proiecte Europene, care a anexat la dosarul trimis presedintelui CJ, Mihai Tabuleac, si fluturasul cu ultimul salariu. "Am ramas cu o parere de rau, pentru ca domnul Buzatu era intr-adevar un angajat competent si care din pacate a fost indemnat de venitul net de 507 lei sa demisioneze. Am ramas de asemenea cu o ingrijorare fata de modul in care ne vom descurca pe viitor deoarece avem foarte multe programe care trebuie implementate si asta presupune cel putin un efort la fel de mare ca la promovarea lor", a sustinut oficialul, adaugand ca nu are cum sa blocheze demisiile, legea nepermitandu-i sa mareasca salariile.
Din cei 115 angajati ramasi in aparatul propriu, 30 sunt persoane contractuale si 85 functionari publici. "O medie a venitului net pe institutie este in jur de 800 de lei dupa scaderea salariilor", a mentionat Florin Bulgaru, consilierul presedintelui CJ.
CJ are in derulare mai multe proiecte cu finantare externa, printre care reabilitarea Spitalului Judetean, Casei Ventura sau a Vamii Radauti Prut.