Proiectele cu finantare europeana i-au adus primarului Catalin Flutur titlul de "Europeanul lunii", acordat de publicatia "Buletin de Europa", editata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Publicatia este editata in 40.000 de exemplare difuzate gratuit in toata tara.
De recunoastere s-au bucurat Leonard Orban, primul comisar european al Romaniei, Alina Mungiu Pippidi, Iana Matei, declarata eroul anului de catre Departamentul de Stat al SUA, Valentin Negoita - presedintele ECOTIC, ministri si lideri de organizatii neguvernamentale. Propunerea de a dedica rubrica "Europeanul lunii" primarului de Botosani a fost facuta in septembrie de Centrul Europe Direct Botosani, coordonat de Radu Cajvaneanu. "Sunt onorat si incantat ca dorinta noastra permanenta de a dezvolta orasul prin proiecte cu care sa aducem bani europeni in Botosani au fost remarcate. Faptul ca ne situam pe una din pozitiile fruntase in privinta atragerii fondurilor europene arata interesul pe care l-am acordat obiectivelor pe care ni le-am propus de la inceput", a declarat primarul Catalin Flutur.
Edilul a adaugat ca are alaturi o echipa competenta, dar a beneficiat si de sprijinul consilierilor municipali, care au inteles importanta atragerii fondurilor europene.
In municipiu sunt in derulare trei proiecte cu finantare europeana, respectiv reabilitarea strazilor care alcatuiesc soseaua de centura, reabilitarea Centrului Vechi si modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Recuperare "Sfantul Gheorghe", iar sumele atrase trec de 20 de milioane de euro.