Senatorii PSD au avut astazi, miercuri 26 mai 2010, o intalnire cu reprezentantii patronatelor romane pe tema gasirii unor solutii viabile, in vederea combaterii crizei economice din Romania, cat si pentru revigorarea economica a tarii.
Intalnirea a fost prezidata de catre Mircea Geoana, Presedintele Senatului, Adrian Nastase - Presedintele Consiliului National al PSD, Ion Toma, liderul Grupului PSD+PC din Senat, impreuna cu senatorii de la comisiile de specialitate, Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital si Comisia economica, industrii si servicii Marcu Gheorghe, Florin Constantinescu, dar si senatorii Viorel Arcas, Cosmin Nicula, Laurentiu Coca, Ioan Mang, Nicolae Moga, Gheorghe Pop si Elena Mitrea.
, printre care: Asociatia investitorilor pe piata de capital Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, Patronatul Roman, Patronatul zaharului, Patronatul Transporturilor, Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
Dezbaterile au fost axate pe gasirea unor solutii care sa contribuie la programul de combatere a crizei economice, prin eficientizarea unui dialog social alternativ si promovarea unor solutii care sa aiba o baza consensuala.
In cadrul intrevederii, senatorii PSD s-au declarat ca fiind partener onest si de incredere care va accepta sugestiile si propunerile facute de patronatele din Romania, astfel incat formula finala a proiectului sa aiba parte de cat mai multe solutii, venite chiar din partea specialistilor care se confrunta cu problemele de ordin economic.
Reprezentantii patronatelor au fost multumiti de interesul aratat de catre PSD in gasirea unor solutii de scoatere a Romaniei din criza si au promis ca vor contribui la dezvoltarea acestui dialog social. De asemenea, au afirmat ca au refuzat participarea la dialogul cu actuala putere, deoarece nu au vrut sa fie martori la genocidul social al romanilor.