Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru "Gandul", ca UNPR nu are si nu poate avea niciun fel de legatura cu stanga politica, sustinand ca Gabriel Oprea nu este un om de stanga, iar Marian Sarbu si Cristian Diaconescu "au esuat lamentabil".
Referitor la anuntata lansare oficiala, pe 1 Mai, a UNPR, declarat partid de centru-stanga, Ion Iliescu a apreciat ca un astfel de partid nu are si nu poate avea niciun fel de legatura cu stanga politica.
"Ce legatura poate avea cu stanga un om ca Gabriel Oprea?! Iar an ceea ce-i priveste pe Marian Sarbu si pe Cristian Diaconescu, sunt doi oameni care au esuat lamentabil. Sarbu a pierdut legatura cu sindicatele, iar Diaconescu a dovedit ca e un om fara fermitate", a declarat Ion Iliescu pentru "Gandul".
Initiata odata cu plecarea lui Gabriel Oprea din PSD si recunoscuta oficial de Tribunalul Bucuresti pe 20 aprilie,UNPR se lanseaza public, sambata, 1 Mai, in Piata Revolutiei, melodia aleasa ca imn oficial fiind "Noi suntem romani".