Pe Inpolitics a aparut articolul "Lovitura dubla: UNPR s-ar putea lansa la Alba Iulia, de 1 Mai", pe care il puteti citi in continuare.
'Partidul de stanga creat de independentii lui Gabriel Oprea pregateste o dubla lovitura de imagine, prin organizarea primul congres al formatiunii exact in ziua de 1 Mai, ziua internationala a celor ce muncesc, intr-un oras transilvan cu rezonanta istorica, precum Alba Iulia sau Blaj.
Daca data de 1 mai este certa, conform unor surse din partid, organizarea forului in Transilvania depinde de mai multi factori, inclusiv financiari, pentru ca ar presupune transport pentru un numar mare de delegati, ca si pentru participantii la un miting menit sa celebreze, dupa congres, ziua celor ce muncesc. Alegerea unui oras transilvan istoric este menit sa dea un semnal catre electoratul din Ardeal, pe care, asa cum Inpolitics a relatat inca de acum citeva luni, formatiunea lui Oprea doreste sa il cucereasca profitind de "vidul" politic de aici. In acelasi timp, alegerea zilei de 1 Mai este cea mai teribila lovitura pe care UNPR i-o putea da marelui rival PSD. In plus, social-democratii, cei care tocmai au fost refuzati de marile centrale sindicale in privinta organizarii unor actiuni comune de 1 mai, vor putea vedea cum, la congresul UNPR, nu doar ca vor participa reprezentatii marilor sindicate, dar unii dintre acestia vor fi alesi, chiar, in conducerea noului partid, marcind sfirsitul hegemoniei pesediste asupra sindicatelor. Aceleasi surse afirma ca va fi cel mai scurt congres de partid de pana acum, de o ora-doua, timp in care va fi aleasa o conducere pana la congresul ordinar, programat spre sfarsitul anului. Noua conducere va fi compusa din Marian Sarbu presedinte, Gabriel Oprea - presedinte executiv, Cristian Diaconescu - presedinte de onoare si Neculai Ontanu - secretar general. La congresul ordinar, insa, este posibil ca in schema de conducere sa apara si numele lui Miron Mitrea, aflat tot mai in afara PSD, dupa ultimul congres al partidului.'