Social-democratii gorjeni au schimbat aproape jumatate dintre vicepresedintii partidului inainte de a-l realege pe Florin Carciumaru in fruntea organizatiei judetene. Intre cei care sunt nou-veniti se afla numai sustinatori ai actualului presedinte al PSD Gorj.

Pesedistii gorjeni au inlocuit aproape jumatate din conducerea partidului inainte de conferinta judeteana in care va fi desemnat noul presedinte al organizatiei PSD Gorj. Cinci dintre cei 12 vicepresedinti au fost schimbati din functie si inlocuiti cu persoane care au facut parte din delegatia PSD Gorj la Congresul de la Bucuresti, in urma caruia Victor Ponta a devenit presedinte. De asemenea, noii vicepresedinti sunt sustinatori fara rezerve ai lui Florin Carciumaru in incercarea acestuia de a obtine un nou mandat de sef al organizatiei judetene. Cei cinci vicepresedinti proaspat alesi in cadrul Biroului Executiv al PSD Gorj sunt: Laurentiu Ciurel, Viorel Bebe Ionica, Iulia Vana, Scarlat Iriza si Constantin Mihutescu. Laurentiu Ciurel, fostul director al Complexului Energetic Rovinari, este sosit in PSD de numai cateva luni si nu a mai desfasurat anterior inscrierii in PSD vreo activitate politica. Laurentiu Ciurel a fost un apropiat al PNL si al lui Dan Ilie Morega, in perioada in care actualul vice al PSD a indeplinit functia de sef al Complexului Energetic de la Rovinari.
Echipa lui Ponta
Alt proaspat vicepresedinte este Bebe Viorel Ionica, fost membru al PD-L si patron al unui cotidian local. Bebe Ionica s-a inscris in PSD in urma cu un an. Iulia Vana (fosta sefa a TSD Gorj), Scarlat Iriza, ex-deputat, si Constantin Mihutescu, primarul din Baia de Fier, au facut parte din echipa de delegati la Congresul PSD de la Bucuresti. Cei trei sunt membri cu state vechi de plata in PSD, iar edilul Constantin Mihutescu este unul dintre apropiatii lui Victor Ponta, avand in vedere ca acesta din urma detine o casa in Baia de Fier si are si buletin de Baia de Fier. Noii vicepresedinti ai PSD Gorj i-au inlocuit pe urmatorii: Eugen Valceanu, plecat la PD-L, Bebe Popescu, fost deputat, Cristian Toader Pasti, Ion Florescu si Ion Ciocea. Acesta din urma este primarul din Bustuchin, cel care s-a suparat ca partidul nu i-a sustinut candidatura pentru un post de deputat si a renuntat la functiile detinute in partid, ramanand simplu membru.
Carciumaru, singurul candidat de pana acum
Filiala judeteana este condusa in prezent de Florin Carciumaru, al carui mandat se apropie de sfarsit. Ciprian Florescu, purtatorul de cuvant al PSD Gorj, a declarat ca, pana in prezent, singurul pesedist care si-a anuntat in mod public si intr-un cadru oficial intentia de a candida pentru un nou mandat este Florin Carciumaru. Conform aceleiasi surse, Conferinta Judeteana pentru alegerea noului sef al organizatiei judetene va avea loc in luna iunie. "Mai avem de organizat alegeri in 12 filiale locale din 70. In municipiul Motru s-a rezolvat problema presedintelui, iar in urmatoarele doua luni vom avea presedinti alesi si in restul filialelor. In luna iunie sau si mai devreme, in functie de cum vor fi rezolvate problemele de natura organizatorica, vor avea loc alegerile la PSD Targu Jiu, urmand ca imediat sa organizam Conferinta Judeteana. Pentru postul de presedinte al partidului, singurul candidat oficial este Florin Carciumaru. Sigur ca mai pot aparea si alti candidati pana in ziua alegerilor. Nu este nimic batut in cuie. Noi insa avem impus de la centru sa finalizam alegerile pana in luna iunie", a mentionat Ciprian Florescu. Biroul Executiv al PSD Gorj a mai decis ca Gheorghe Milosteanu sa ocupe, interimar, postul de secretar executiv al partidului pana la organizarea alegerilor. Milosteanu i-a luat locul lui Cornel Popescu, care, din motive medicale, a renuntat la functiile de conducere din politica si din administratie.
Alegeri in iunie si la liberali
Si organizatia judeteana a PNL se pregateste de alegeri. Acestea au fost programate sa se desfasoare tot in luna iunie. Intre cei care si-au anuntat intentia de a candida la postul de presedinte sunt: Dan Ilie Morega, actualul presedinte, Gheorghe Orzan, fost vicepresedinte, si primarul din Bumbesti Jiu, Constantin Bobaru.