Fostul lider PSD Octav Cozmanca a adresat Comitetului Executiv National al PSD o scrisoare deschisa, prin care spune ca actualul lider Mircea Geoana impreuna cu "aplaudacii si extraterestrii" lui au dus partidul in dezastru. Cozmanca anunta totodata formarea unui nou partid de stanga.
"PSD se indreapta catre un dezastru total, riscand sa aiba, in scurt timp, soarta PNTCD. Ma mir ca, dupa cinci ani, fosti colegi de buna credinta se complac in aceasta mocirla politica a lui Geoana si a grupului sau de incompetenti si profitori. Este de neinteles - pentru oamenii normali - ca in aceste momente cand tara arde (saracie, disponibilizari masive, buget total necorespunzator pentru invatamant, sanatate, agricultura si armata, disolutie a unor autoritati ale statului de drept, izolare internationala etc.), Partidul Social Democrat se ocupa de extraterestri, de fenomene paranormale, de flacara violeta - cu alte cuvinte tara arde si baba se piaptana", le scrie Cozmanca fostilor sai colegi.
"Grupul Geoana a dus PSD de la pozitia de lider in viata politica romaneasca- de la crearea sa in 1992 pana in 2005- la un partid de mana a doua si chiar cu iminenta tendinta de locul trei. Oare ce dovedeste 'actuala' conducere a PSD? Amatorism, incapacitate, tradare, complicitate cu mafia, cu interlopii, cu oameni de cea mai joasa conditie morala. Faptele sunt graitoare pentru orice om de buna credinta: din aprilie 2005, din cele sase scrutinuri electorale, PSD le-a pierdut pe toate sub conducerea inteleapta a lui Geoana si grupului sau de aplaudaci, de extraterestri, de aroganti si suficienti", continua Cozmanca.
"Va rog, stimati fosti colegi - daca credeti cu adevarat in Partidul Social Democrat - sa analizati cu maxima exigenta si responsabilitate destinele partidului, sa adoptati masurile absolut necesare pentru a salva social-democratia din Romania dar nu prin proceduri paranormale sau aranjamente de culise", le cere Cozmanca fostilor sai colegi.
"Personal, cred cu tarie ca - intrucat PSD nu mai este un partid de centru-stanga si cu atat mai mult nu a fost niciodata un partid de stanga - este necesara aparitia pe esicherul politic romanesc, a unei miscari nationale, autentice de stanga si, implicit crearea unui partid politic -Alianta Nationala a Stangii Democrate (ANSD). Acest partid - ANSD- va cuprinde in randurile sale toate categoriile de cetateni, indeosebi profesori si invatatori, tineri si studenti, medici si cadre sanitare, ingineri si economisti, cadre militare in rezerva si retragere, fermieri si tarani, intrerpinzatori, pensionari si alti cetateni cu venituri oneste si modeste. ANSD va fi o alternativa viabila la actuala situatie politica, economica, sociala, institutionala si morala a Romaniei, va repune tara, impreuna cu fortele responsabile din societatea romaneasca, pe directia dorita de cetatenii sai intrucat peste 80% dintre romani cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita iar populatia o duce din ce in ce mai greu. ANSD va colabora activ, cu buna credinta, cu toate fortele sanatoase ale societatii, cu partidele politice parlamentare si neparlamentare, cu sindicatele si patronatele, cu societatea civila din tara, cu miscarea de stanga din Europa", incheie fost social-democrat