Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat ca de carcotasi marginasi ca Dancu si Rus nu are nevoie acest partid. Iliescu afirma ca nu intelege atitudinea celor care ii reproseaza ca prezenta sa in structurile executive ale partidului in ultimii ani ar fi facut rau PSD.
"PNTCD, in momentul in care a disparut Coposu, a disparut si partidul. Eu cred ca este gresit din partea unor militanti sa se dezica de cei care au fondat partidul. Daca mai am influenta, de ce mai am influenta? Daca nu ar fi importante lucrurile pe care le spun, nimeni nu este obligat sa le urmeze si adeseori nu urmeaza sfaturile mele. Pentru mine este cel mai comod, cel mai simplu sa ma retrag sa-mi scriu memoriile, daca acest lucru il va considera partidul. Se va pronunta congresul daca prezenta mea este jenanta pentru cineva. Problema este pentru cine este jenanta", a declarat Iliescu.
El a intrebat retoric ce este nefiresc in faptul ca este invitat si participa la sedintele BPN ale PSD.
"Dar eu nu indeplinesc nicio functie executiva, nu conduc nimic, nu coordonez nimic nemijlocit, particip la dezbateri si-mi dau cu parerea, cand sunt consultat o fac, cand nu sunt consultat n-o fac. Asa ca nu stiu ce-l jeneaza pe domnul Marian Sarbu si ma surprinde o asemenea apreciere din partea lui", a mai precizat presedintele de onoare al PSD.
"Am auzit inca o asemenea apreciere din partea unui mare reformator al partidului, care cred ca a avut o influenta nociva asupra acestui partid, grupul de la Cluj si mai ales Dancu, care spunea ca trebuie rupta legatura ombilicala a partidului cu Iliescu. Reformatorii acestia, daca aveau ceva in cap, puteau sa o demonstreze chiar in acesti cinci ani. I-a umilit Boc, si pe teoreticianul Dancu si pe arogantul Rus, asa ca sa nu vina cu lectii cei care nu au fost in stare sa faca nimic in acest partid, ci numai au carcotit pe la margini. De carcotasi marginasi cred ca nu are nevoie acest partid", a mai comentat Iliescu.