Octav Cozmanca spera sa lanseze, in martie, un nou partid - Alianta Nationala a Stangii Democrate. Fostul lider pesedist a declarat, pentru Inpolitics, ca noul partid ar fi pregatit pentru "lansarea la apa", care va avea loc, cel mai probabil, de Martisor.
De altfel, anul trecut, Cozmanca anunta ca pregateste un nou partid de stanga, cu sau fara implicarea lui Sorin Oprescu, a carui candidatura la presedintie a condus-o.
Ieri, Cozmanca a declarat, pentru Inpolitics, ca structurile teritoriale de initiativa sunt deja formate si s-a inceput strangerea de semnaturi in judete.
"Cel mai probabil, noul partid, care se va numi Alianta Nationala a Stangii Democrate, va fi inscris la tribunal intr-o luna de zile, cred ca la inceputul lui martie. Va fi un partid de sine statator, la care se vor alipi, o sa vedeti, o serie de partide neparlamentare, de stanga, existente legal in acest moment si vom crea un partid care va fi adevarata alternativa politica la PSD, pentru ca acest partid nu mai reprezinta stanga, dupa parerea mea".
Cand vine, insa, vorba despre persoanele care il sustin in demersul sau si fac parte din comitetul de initiativa, Cozmanca n-a mai fost la fel de vorbaret: "O sa vedeti la momentul oportun despre cine este vorba".
Lansarea noului partid ar putea fi prefatata, sustine Inpolitics, de o scrisoare deschisa adresata membrilor actuali ai PSD, in care li se va cere sa se alature noii formatiuni.