Patronul Stelei a acordat miercuri un interviu pentru ProSport despre cel mai vehiculat subiect al momentului, Flacara Violet. Patronul Stelei nu a pierdut ocazia pentru a readuce in discutie Biblia si credinta in Dumnezeu. Becali l-a sfatuit pe Viorel Hrebenciuc sa foloseasca apa sfintita si mir impotriva magiei PD-L.

- Domnule Becali, ce sanse ar fi fost ca sa fiti etichetat o data in plus nebun de legat, daca ati fi lansat pe piata un subiect gen "flacara violet"?
- Pe mine nu ma veti auzi vorbind niciodata despre magie. Fie alba, fie neagra. Eu cred in cuvantul si puterea Domnului, cred in Cruce. Nu ma intereseaza altceva. Asa cum nu ma intereseaza cum as fi fost catalogat.Pe mine m-au facut unii nebun si cand am vorbit de Dumnezeu. Ce pretentie sa am?
- Totusi, un prieten al dumneavoastra din politica a fost la originea acestor discutii.
- Eu i-am spus lui Hrebenciuc. "Bai, voi daca ati vazut ca vin ei cu magie, voi trebuia sa aduceti apa sfintita si mir. Da‘ voi ce-ati facut? Ati incercat si voi cu magie, iar a lor a fost mai puternica".
- Deci, credeti ca a fost ceva de genul acesta.
- Da. Si mie mi-a sarit in ochi violetul ala, dar nu stiu cum sa zic sa inteleaga toata lumea. Ei nu au facut ceva sa ii fie rau lui Geoana. Au facut aura asta energetica sa ii fie mai bine lui Basescu. Si strict la confruntarea electorala ma refer. Magii nu pot pune direct un presedinte. Conducatorii ii da Dumnezeu. Si va mai spun ceva: daca Geoana nu se ducea la Vantu, puteau sa se stranga 700 de magi, ca nu ar fi pierdut alegerile.
- Credeti ca s-ar putea aplica o strategie de genul acesta si in fotbal? Un grup de magi care sa isi uneasca fortele pentru a stabili soarta titlului, de exemplu.
- Intram intr-o discutie foarte ampla. Vorbim de munca unui intreg grup de oameni. E vorba de energii nebanuite, de sufletele mortilor care vegheaza asupra tuturor copiilor alora care intra pe teren sa isi castige painea lor si a familiilor lor. Nu, nu cred ca se pot stabili prin astfel de metode lucruri atat de importante. Pot exista energii, influente, dar nu exista magie alba sau neagra, care sa fie hotaratoare.
- Deci nu v-ati gandit vreo clipa ca in loc sa il luati pe Iovov sa "negociati" cu Aliodor Manolea, omul aflat in spatele lui Basescu anul trecut si alaturi de Geoana in 2007, supranumit "atacatorul energetic"?
- Nici cu Apuleodor asta si nici cu nimeni. Nu am nevoie de puterea lor nici pentru 17 miliarde de titluri. Eu vreau sa castig totul cu energia mea si prin voie divina. Cu smerenie si lacrimi, nu prin magie. Pentru mine, repet, pentru mine, nu acuz pe nimeni ca face asta, echivaleaza cu un pact cu Diavolul. Eu caut mantuirea, nu viata pe pamant.