Vicepresedintele PSD Marian Sarbu este de parere ca lui Geoana nu i se pot pune imputa toate greselile deoarece in PSD au existat decizii colective la care au participat toti liderii, inclusiv Ion Iliescu.
Marian Sarbu este de parere ca daca Miron Mitrea va deveni presedintele partidului, ar fi "firesc" sa lucreze impreuna, deoarece cu acesta a intrat in viata politica. Sarbu a evitat insa sa-si declare sustinerea pentru o candidatura a senatorului.
"Am mai spus ca e o dorinta legitima a domnului Mitrea pentru ca eu cu el am intrat in viata politica. Asa ca, daca ar ajunge presedinte, probabil ca ar fi firesc, natural, sa lucram impreuna", a spus Sarbu.
Marian Sarbu a mai afirmat despre presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, ca este un candidat "dezirabil", dar va trebui sa vada care este programul lui pentru sefia partidului.
"Ar fi un candidat dezirabil la sefia partidului, va trebui sa vedem cu atentie programul. Daca nu vom reusi o schimbare de fond a problemelor ideologice din partid, probabil ca indiferent cine va conduce partidul, ideologia noastra de stanga va ramane in penumbra", a mai spus Sarbu.
Vicepresedintele PSD a mai precizat ca actualul lider, Mircea Geoana, a facut "destule greseli", dar cu toate acestea nu i se pot imputa toate.
"A facut, in mod evident, destule greseli, nu i se pot pune in carca toate greselile acestea. In PSD au existat decizii colective la care au participat toti liderii, inclusiv Ion Iliescu, care vorbea de organizarea congreselor festiviste", a mai afirmat Marian Sarbu.