Mult asteptata lansarea a lui Sorin Oprescu are loc azi, la ora 16,00, la hotelul de patru stele Caro, pe bd. Barbu Vacarescu. Hotelul este detinut partial si administrat de celebra familie Maticiuc, glorios reprezentata in media de tanarul Poponet, playboyul Dorobantilor, care are, pe numele lui, 13% din actiuni, si il are ca actionar majoritar pe fostul ziarist Ion Lazar, care inainte de 1989 a lucrat in structurile comertului exterior.
Tot azi dupa-miaza vom afla raspunsul la intrebarea: cine sunt greii politicii si afacerilor care participa la marea lansare de la Hotel Caro si il sustin pe Oprescu.
Fostul lider social-democrat Octav Cozmanca a declarat, luni, ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, isi anunta, luni dupa-amiaza, candidatura la Presedintia Romaniei.
"Va fi o declaratie privind angajarea oficiala in competitie si de ce anume o face", a declarat Cozmanca.
Fostul lider PSD, sef de campanie pentru actualul primar al Capitalei, si-a exprimat increderea ca Sorin Oprescu va castiga alegerile prezidentiale motivand ca "lumea s-a saturat de ce este acum".
Pe site-ul www.sorinoprescu.ro este afisat un mesaj care indica faptul ca primarul general al Capitalei va face "un anunt important" luni la ora 16.00.
Practic, este postat un temporizator, care indica timpul ramas pana la anuntul lui Oprescu.
Comentatorii spun despre Oprescu ca a tras de timp, dar a meritat cu varf si indesat: primarul general Sorin Oprescu isi lanseaza candidatura in cel mai fierbinte moment, social vorbind, din ultimii ani. Ziua celei mai mari greve de dupa 1990, cand 800.000 de bugetari paralizeaza activitatea in zeci de sectoare fierbinti, picheteaza sediul partidului de guvernamant si protesteaza impotriva celor care conduc Romania: Basescu si Guvernul Boc2.
Manevra lui Oprescu a fost, probabil, pritocita multa vreme, iar seria ce parea interminabila a amanarii lansarii a avut, mai mult ca sigur, legatura cu data exacta a grevei generale.
Lansarea lui Oprescu are loc la doua zile dupa anunturile presedintelui Basescu si europarlamentarului George Becali privind candidatura la Presedintie, si la trei zile dupa congresul de lansare in cursa pentru Cotroceni a liderului PSD Mircea Geoana si exact in ziua declansarii celei mai mari miscari sociale postdecembriste.