PD-L a aruncat manusa partenerului de guvernare. Democrat-liberalii au inceput sa rupa unul cate unul protocoalele de colaborare cu PSD din teritoriu, iar pana martea viitoare, fiecare filiala rebuie sa anunte la centru daca este de acord sa continue parteneriatul cu social-democratii.
Pana la 15 septembrie, Birourile Permanente Judetene se vor intruni intr-o sedinta de analiza privind functionarea la nivelul judetului a aliantei cu PSD.
Aprecierile privind Coalitia si daca aceasta mai poate continua vor fi inaintate conducerii partidului, se arata intr-o scrisoare a lui Vasile Blaga.
Urmare a acestei circulare, in ultimele doua zile, sase filiale PD-L au rupt protocolul cu PSD sau intentioneaza sa o faca in cel mai scurt timp. Este vorba despre judetele Iasi, Galati, Neamt, Dolj, Cluj si Sibiu care vor sa se sisteze colaborarea si la nivel national.
In acelasi timp, PD-L a trecut si la invitatii publice de racolare a liderilor locali ai PSD. Vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean, a vorbit despre persoane ca Ioan Rus, Vasile Dancu, Vasile Puscas si Constantin Simirad, proaspat exclus din PSD dupa ce si-a anuntat sprijinul pentru Traian Basescu la alegerile prezidentiale.
Gheorghe Stefan, presedintele PD-L Neamt a declarat, in direct, la emisiunea Zona de Impact de la Realitatea TV ca "ne-am pronuntat la ruperea protocolului pe plan local, pentru ca PSD-ul a a atacat permanent PD-L".