Pungile de zahar si faina de la Uniunea Europeana au provocat primul scandal, in Vrancea. Prefectul judetului o acuza pe Sorina Placinta, senator de Vrancea, ca a trimis o scrisoare unei femei prin care o anunta ca va primi respectivul ajutor. Prefectul este revoltat ca scrisoarea avea in antet sigla PD-L-ului, alaturi de cea a Guvernului si a Uniunii Europene.
Ministrul Tineretului, Sorina Placinta, a trimis locuitorilor saraci din Vrancea scrisori prin care ii anunta ca pot ridica de la primarii 4 kilograme de zahar si 15 kilograme de faina. Interesant este ca documentul are siglele Uniunii Europene, Guvernului, dar si pe cea a Partidului Democrat Liberal.
Ministrul isi justifica, insa, gestul, pe site-ul www.vranceamedia.ro, unde afirma ca este un lucru normal sa ii informeze pe oameni despre actiunea Guvernului tocmai pentru ca acestia sa stie cat trebuie sa primeasca si sa aiba posibilitatea de a semnala eventualele nereguli.
"Doamna Placinta are o dubla calitate. Astfel, poate sa puna pe hartiile pe care le trimite cetatenilor si antetul Guvernului, si antetul partidului", a explicat democrat-liberalul Cristian Radulescu.
Reprezentantii PNL, PSD si cei ai UDMR au catalogat gestul senatorului drept o incercare de a cumpara voturi.
"Profita de neajunsurile unor oameni si incearca sa-i pacaleasca acum cu culoare portocalie", a acuzat pesedistul Nicolae Banicioiu.
O situatie asemanatoare a aparut si in Galati, unde deputatul PD-L Mircea Toader a trimis si el astfel de scrisori, pe care le-a si semnat, de altfel.
Incepand de la 1 septembrie vor fi distribuite aproape 43.000 de tone de faina, iar din 7 septembrie vor fi distribuite 12.400 de tone de zahar. Ajutoarele, venite din partea Uniunii Europene, vor fi impartite de primarii, prin serviciul de asistenta sociala.
De ajutorul european vor beneficia persoanele cu venit minim pe economie, pensionarii care primesc mai putin de 400 de lei, somerii si persoanele cu handicap grav.