SJU Slatina are de miercuri un nou manager, Diana Iacobescu. Numirea acesteia are loc la aproximativ sase luni dupa ce ministrul sanatatii a decapitat conducerea spitalului.

Dupa ce, in ianuarie, ministrul sanatatii, Ion Bazac, a decis decapitarea conducerii de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, la unitatea spitaliceasca au fost numiti interimari. De miercuri, fiica procurorului Eugen Iacobescu este noul manager al acestui spital. Diana Iacobescu este necasatorita si este avocata.
In ianuarie, Bazac impreuna cu subsecretarul de stat Raed Arafat si cu membrii unei comisii de ancheta au hotarat ca trebuie sanctionat dur comportamentul doctorilor care l-au tratat cu indiferenta pe Mihai Constantinescu, pacientul de 63 de ani din Draganesti-Olt. Indolenta cadrelor medicale a dus, in cele din urma, la decesul pacientului. Potrivit rezultatului necropsiei, care a parvenit comisiei de ancheta, omul a murit in urma unui infarct. Dupa patru ore de audieri, reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis ca mai multe persoane trebuie pedepsite. Astfel, managerul de atunci, Florian Dumitrescu, a fost inlocuit cu Octav Oprescu, economist in cadrul Casei de Asigurari de Sanatate Olt, iar directorul medical, Ion Bratoi, cu medicul legist Sorin Lesnic. La conducerea Autoritatii de Sanatate Publica Olt a fost numita sotia medicului legist, Ramona Lesnic, sefa Serviciului Programe de Sanatate din cadrul aceleiasi institutii. In cele din urma, la sefia DSP Olt a ajuns dr. Florin Paraschiva.
Octav Oprescu s-a aflat la conducerea SJU Slatina din 24 ianuarie pana miercuri, 24 iunie, cand a fost inlocuit de noul manager.
"Diana Iacobescu este noul manager al spitalului din Slatina. Numirea ei a avut loc miercuri. Astazi (ieri - n.r.), managerul a intrunit comitetul director pentru a afla care este situatia reala a unitatii sanitare", a declarat purtatoarea de cuvant a SJU Slatina, Cristina Bontescu. Aceasta a precizat ca inlocuirea managerului este singura schimbare produsa in conducerea SJU Slatina si care intervine dupa ce Ion Bazac a numit in ianuarie o conducere interimara.