Social-democratii gorjeni nu reusesc sa se puna de acord in privinta redeschiderii negocierilor cu partenerii lor din Alianta PSD - PD-L, cei mai multi dintre parlamentari fiind impotriva, in timp ce Florin Carciumaru a epuizat argumentele pentru a-i convinge pe cei care se opun reluarii discutiilor.
La jumatatea lunii ianuarie, pesedistii si democrat-liberalii au semnat un protocol privind impartirea functiilor in administratie, insa negocierile au fost blocate de liderii PSD, nemultumiti de faptul ca in fruntea unitatilor din minerit si energie au fost numiti pedelisti. Pesedistul-sef Florin Carciumaru, adept al unei pozitii flexibile in cadrul discutiilor cu PD-L, nu reuseste sa redeschida negocierile, din cauza subalternilor sai pe linie de partid, care vor mai multi pesedisti in minerit si energie: "In momentul in care o sa fie indeplinite conditiile initiale, nu intentionam sa reluam nici un fel de negocieri. In prezent, conditiile nu sunt indeplinite, deci trebuie sa ramanem in aceasta zona a sistarii negocierilor cu PD-L. Negocierile sunt importante oricand, dar nu oricum. Acolo unde se impune o schimbare, trebuie facuta o schimbare si nu mentinuti anumiti oameni cu orice pret", a declarat Mugurel Surupaceanu, deputat PSD.

Calinoiu, dur in declaratii

Mana dreapta a lui Florin Carciumaru, respectiv presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu, l-a atacat si el dur pe ministrul economiei Adriean Videanu pentru declaratiile pe care acesta le-a facut recent la Targu Jiu. Videanu si-a reafirmat sustinerea pentru actualele conduceri din minerit si energie, lasand sa se inteleaga faptul ca nu va fi vreodata de acord ca Societatea Nationala a Lignitului Oltenia sa fie condusa de un pesedist: "Eu ma asteptam ca aceasta vizita de lucru sa fie pe probleme de minerit si energie. Faptul ca a transformat totul in declaratii politice, eu ce sa inteleg? Ca nu a priceput ce se intampla in Gorj sau ca merge la Bucuresti sa analizeze problemele din Gorj cu specialistii sai? N-a vorbit de investitii, iar asta lasa de dorit. Poate nu avea raspunsurile pe loc. Faptul ca a facut declaratii politice demonstreaza ca PD-L, reprezentat de domnul Videanu, nu se ocupa de problemele grave din minerit si energie", a afirmat Ion Calinoiu, presedintele executiv al PSD, nemultumit de declaratiile facute de ministrul Adriean Videanu la adresa fostului director al Complexului Energetic de la Rovinari, Laurentiu Ciurel, pe care l-a acuzat de management defectuos. Ion Calinoiu nu s-a ferit niciodata sa il laude pe liberalul Ciurel pentru performantele acestuia in calitate de director al Complexului de la Rovinari, nerespingand ideea unei reveniri a acestuia in fruntea unitatii, in locul actualului director Gheorghe Davitoiu.