Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanernt National, ca Bogdan Niculescu Duvaz a fost insarcinat de conducerea partidului sa preia postul de purtator de cuvant al PSD, inlocuindu-l, astfel, pe Cristian Diaconescu, numit ministru de Externe.
Bogdan Niculescu Duza a primit, in urma sedintei BPN, insarcinarea de a prelua din partea lui Cristian Diaconescu fuctia de purtator de cuvant al PSD, a anuntat presedintele partidului, Mircea Geoana.
Cristian Diaconescu a fost numit, pe 30 iun 2005, purtator de cuvant al PSD, el fiind desemnat in aceasta functie la sedinta Comitetului Executiv National al partidului.
Diaconescu l-a inlocuit atunci in functie pe Titus Corlatean, care a solicitat inca inainte de Congresul PSD, incetarea mandatului sau de purtator de cuvant.
Cristian Diaconescu si-a mai delegat atributiile de purtator de cuvant al PSD la alegerile locale din 2008, cad secretarul executiv pentru afaceri politice al PSD, Marius Lazar, a fost numit in aceasta functie, pe perioada campaniei electorale, Cristian Diaconescu fiind candidat la Primaria Capitalei.