Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat luni ca solicitarea procurorului general, adresata Parlamentului, privind inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase este "cam suspecta" si are ca tinta discreditarea acestuia. "Vad ca se tot revine, si numai in momente de acestea, cand situatia politica este asa cum este. Acest atac direct la adresa lui Nastase, cand ani de zile s-a vazut ca nu exista substanta in toata aceasta chestiune, este clar ca are o anumita tinta : discreditarea lui Nastase, care este cel mai puternic contracandidat al lui Basescu", a spus presedintele de onoare al PSD.
Intrebat despre informatiile aparute in presa germana, referitoare la o posibila "sacrificare" a lui Nastase de catre PSD, in schimbul ridicarii de catre Comisia Europeana a monitorizarii pe Justitie, Iliescu a raspuns : "Orice este posibil. Da, este posibil".
Procurorul general al Romaniei Laura Codruta Kovesi a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor prin care solicita ca plenul acestui for legislativ sa se pronunte asupra sesizarii Parchetului privind inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Adrian Nastase.