Daca, in urma cu cateva zile, liderul pedelist Octavian Bot sustinea in fata presei ca si-a deschis blog ca sa poata fi injurat in voie, se pare ca "fanii" nu l-au lasat prea mult sa astepte.
Cel mai consecvent dintre oponentii sai este Liviu Robu. Acesta il intreaba pe Octavian Bot: "In 2004, Octavian Bot il face albie de porci pe Traian Basescu, in mai toate luarile publice de pozitie (era si firesc: fusese inlaturat de pe lista alesilor pentru Camera Deputatilor); in 2008 il regasim in PD-L, sub aripa ocrotitoare a celui pe care, anterior, il scuipase fara jena. Consecventa, nu? Judecati si comparati!", scrie pe blogul lui Octavian Bot, la data de 8 septembrie 2008. Raspunsul este dat, a doua zi, de "tavi". Acesta explica: "Domnule 'profesor', ma uimesc cunostintele si 'exigentele' dumneavoastra. Va invit la o cafea, poate discutam despre: Nicolae Manolescu, Stefan-Augustin Doinas, Alexandru Paleologu, Laurentiu Ulici, Stelian Tanase, Varujan Vosganian cativa 'amariti' de scriitori care mi-au fost colegi in politica, 'spre pilda', si care nu s-au ridicat la inaltimea cunostintelor dumneavoastra. Astept cu nerabdare!".
In aceeasi zi, Liviu Robu il pune la punct pe Octavian Bot care nu s-a mai obosit de atunci sa raspunda. "Domnule Bot, presupun ca dv. sunteti cel care semneaza 'tavi'. As vrea sa va spun ca afisarea unei astfel de atitudini ("ma uimesc cunostintele si "exigentele" dumneavoastra", "...nu s-au ridicat la inaltimea cunostintelor dumneavoastra" etc.) nu va aduce niciun beneficiu. Dimpotriva. Iar insirarea unor nume (toate stimabile, fara exceptie) nu inseamna neaparat un transfer de cinste dintr-o parte intr-alta. Daca ati fost coleg cu asemenea oameni, ei bine, se pare ca dv. nu v-a folosit deloc. Manolescu stie sa scrie corect, Doinas a fost exemplu de verticalitate (minus episodul nefericit al racolarii), Stelian Tanase e un foarte bun scriitor s.a.m.d. Din pacate pentru dv., bunul-simt si consecventa nu sunt transmisibile. E aproape juvenil sa ne spuneti, de la inaltimea dv., ca ati fost coleg cu x si y. Pastrand, fireste, proportiile, v-as spune ca intr-o poiana cu narcise, un rahat tot a rahat miroase; nu se transforma in floare. Sper sa nu treceti, mai mult decat e necesar, pragul acestei simple metafore. Raman, in schimb, fatalele intrebari: 1) de ce vorbiti despre dv. la persoana a treia? (raspunsul e psihanalizabil, probabil...) si 2) cum se face ca acum ceva vreme il "injurati" voiniceste pe Basescu si ca acum sunteti inrolat sub flamura triumfatoare a acestuia? Consecventa?"