Invingatorul in lupta pentru fotoliul de primar al localitatii Poarta Alba este democrat-liberalul Vasile Delicoti, cunoscut in urma cu cativa ani mai mult pentru divergentele de opinie pe care le-a avut cu un fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie - mai exact cu braileanul Traian Jipa. Intre timp, Delicoti si-a construit o frumoasa campanie electorala, reusind din primul tur sa-l "darame" pe fostul edil din Poarta Alba, care a primit infrangerea ca pe un vis urat. Fostul primar al localitatii, Nicolae Sant-Ion va trebui sa se consoleze, cel mai probabil, doar cu ideea ca locuieste pe strada Primarilor (chiar asa se numeste strada pe care locuieste!) si ca in prelungirea ei urmatoarea strada se numeste... Consilierilor!
Aflarea rezultatelor i-a determinat pe democrat-liberali sa il ia pe sus pe Vasile Delicoti si sa defileze cu masinile prin Poarta Alba. Delicoti este un primar care, cel putin acum, la inceput de mandat - validarea va veni insa cel mai probabil luni -, poate conta pe o majoritate in viitorul Consiliu Local Poarta Alba. Din 13 consilieri, PDL are 6, PSD - 2, PNG - 2, PRM - 1 si 3 are PNL. Democrat-liberalul Delicoti spune ca in afara de cei 6 consilieri ai partidului pe care il reprezinta, va putea conta in consiliu si pe ceilalti consilieri, mai putin pe cei de la PNL. "Asta pentru ca presedintele PNL Poarta Alba nu doreste o colaborare pentru binele localitatii", a explicat Delicoti, care a adaugat ca acelasi presedinte liberal este "prin definitie un Gigi contra". "Si-a gresit partidul, e un accident politic, un mic Becali", mai spune Vasile Delicoti.

Viceprimarul de la Poarta Alba va fi Ionut Farcas

Din momentul in care va fi "uns" oficial primar, Delicoti se va ocupa in prima faza de intrunirea consiliului, stabilirea comisiei, alegerea viceprimarului - care, a marturisit proaspatul edil, va fi democrat-liberalul Ionut Farcas, dupa cum a negociat cu reprezentantii celorlalte partide, mai putin PNL -, apoi va evalua situatia din primarie si personalul de aici. Mai departe, Vasile Delicoti vrea sa continue programele incepute deja si sa le inceapa pe ale lui, ca de exemplu reorganizarea serviciului de salubritate. "Sunt destui angajati ai primariei care sa asigure un serviciu bun, vom achizitiona o masina de gunoi performanta si pubele care vor fi date pe proces-verbal locuitorilor, asa incat sa nu mai fie scosi in strada sacii de gunoi pe care sa-i imprastie cainii", a declarat Vasile Delicoti. Acesta a adaugat ca prioritara este si identificarea de locatii pentru construirea de gradinite - una cu orar prelungit si una cu orar normal, respectiv deblocarea fondurilor pentru proiectul canalului colector, care ar pune la adapost localitatea de inundatii. In paralel, pana la terminarea turului doi, Vasile Delicoti a afirmat ca nu-si va uita nici indatoririle de partid si ca va participa activ la sustinerea colegilor care au intrat in turul doi pentru primariile Murfatlar