Un numar de 41 de membri PSD si-au depus, pana marti seara, cand a expirat termenul-limita, candidatura pentru una dintre cele 17 functii de conducere centrala care vor fi alese la Congresul extraordinar din 10 decembrie.
Functia de presedinte al PSD este disputata de Mircea Geoana, Sorin Oprescu si Antonie Iorgovan.
Pentru functia de secretar general vor candida Miron Mitrea, Titus Corlatean si ßerban Nicolae.
Pentru functia de vicepresedinte pe domeniul Statul social si relatia cu sindicatele vor candida Emil Calota (primarul Ploiestiului), Ioana Cristea (vicepresedinte PSD Femei Dambovita), Mariana Gaju (primar Cumpana), Cosmin ßtefan Georgescu (PSD Giurgiu) si Marian Sarbu (fost ministru al Muncii).
Mihai Tanasescu (fost ministru al Finantelor) si Ion Calea (PSD Valcea) vor candida pentru functia de vicepresedinte pe domeniul Economie, competitivitate si mediu de afaceri.
Cristian Diaconescu (fost ministru al Justitiei) si Iulian Popa (PSD Sector 1) vor candida pentru functia de vicepresedinte pe domeniul politica internationala si relatia cu comunitatile romanesti.
Liviu Dragnea, presedintele PSD Teleorman, nu are contracandidat pentru functia de vicepresedinte pe domeniul Reforma statului si descentralizare.
Victor Ponta, Florin Iordache (deputati) si Cristian Dumitrescu (purtatorul de cuvant al grupului PSD din Camera Deputatilor) isi vor disputa functia de vicepresedinte pe domeniul Statul de drept, justitie si drepturile cetateanului.
Ana Birchall (secretar executiv PSD), Ecaterina Andronescu (fost ministru al Educatiei) si Madalin Voicu si-au depus candidatura pentru functia de vicepresedinte pe domeniul Egalitate de sanse.
Vasile Dancu, Adriana Antipa (PSD Sector 1), Anne Juganaru, Liliana Naum si Gabriel Ispas (fost consilier al ex-premierului PSD Adrian Nastase) vor candida pentru functia de vicepresedinte pe domeniul Analiza politica si comunicare.

Fara contracandidati

Pentru functiile de vicepresedinte regional Gheorghe Nechita (PSD Iasi) - pentru regiunea de nord-est, Ioan Rus (PSD Cluj) - pentru regiunea de nord-vest si Ilie Sarbu (PSD Timis) - pentru regiunea vest nu au contracandidati.
Dan Nica (PSD Galati) si Bunea Stancu (PSD Braila) isi vor disputa functia de vicepresedinte regional pe zona sud-est.
Ion Stan (PSD Dambovita) si Constantin Nicolescu (PSD Arges) candideaza pentru functia de vicepresedinte regional pe zona de sud.
Ion Toma (PSD Olt), Ion Calin (PSD Dolj) si Florin Carciumaru (PSD Gorj) vor candida pentru functia de vicepresedinte regional pe zona de sud-vest.
Ovidiu Natea (PSD Mures) si Nita Constantin (PSD Brasov) isi vor disputa functia de vicepresedinte regional pe zona centru.
Rodica Nassar (PSD Bucuresti) si Gabriel Oprea (PSD Ilfov) candideaza la functia de vicepresedinte pe regiunea Bucuresti-Ilfov.

Iliescu, presedinte de onoare

Pe de alta parte, Mircea Geoana a anuntat ieri ca Ion Iliescu a acceptat propunerea de a prelua functia de presedinte de onoare al partidului, functie care va fi infiintata prin modificarea Statutului. O alta modificare a Statutului, agreata de liderii centrali si judeteni ai PSD, este ca din viitorul Comitet Executiv National sa faca parte presedintii de filiale si de organizatii de sector. Din acest comitet urmeaza sa faca parte si Ion Iliescu, ca presedinte de onoare al partidului.