www.divette.ro informeaza: Specialistii Pantone aleg in fiecare an o culoare definitorie, reprezentativa pentru domeniile fashion & design. Asadar, au ales si culoarea anului 2020: albastru clasic. Culoarea Pantone 2020 este inspirata in special de spuma valurilor, de culorile oceanice si de la aceasta culoare vor porni o multime de trenduri in materie de moda si design interior. In plus, pe baza ei, multe nuante deja incep sa fie in centrul atentiei.


Culoarea anului 2020: Albastru Clasic

Asadar, ne-am gandit sa dedicam o intreaga pagina albastrului clasic (culorii anului 2020), in care sa iti oferim cateva sfaturi despre cum anume poti folosi atat albastrul, cat si culorile anului pentru a fi in trend.
Dupa ce in 2019 culoarea anului a fost corai (coral living - inspirata din adancul apelor) si in 2018 a fost Ultramarin, iata ca in 2020 specialistii Pantone au ales tot o culoare marina. Culoarea anului 2020 este Albastru Clasic - o nuanta speciala de albastru, mai pura si mai soft decat cele pe care le cunoastem deja. Textura sa este una oceanica, iar in combinatie cu nuantele de verde, care sunt si ele in topul culorilor 2020, vor crea interes si admiratie la nivel global.
Conform declaratiei vicepresedintelui Institutului de culori Pantone, Laurie Pressman, anul 2020 va fi dominat de nuantele albastre si verzi (sursa aici). Albastru clasic este una dintre principalele nuante. Avand ca inspiratie natura, puritatea apei si deschiderea spre nou, albastrul este una dintre cele mai iubite culori.
El semnifica prospetime, iar in moda este apreciat, deoarece se asorteaza relativ usor cu orice tip de tinuta. Persoanele care iubesc albastrul sunt deseori caracterizate ca fiind perfectioniste. Asta deoarece albastrul clasic este o culoare ce tinde spre perfectiune.


Culorile anului 2020 - de ce au ales specialistii Pantone albastrul si verdele

Alaturi de albastrul clasic, culoarea anului 2020 (culoarea pantone 2020), specialistii au desemnat si o serie de nuante secundare, perfect complementare albastrului. Printre aceste culori se afla bineinteles si verdele.
Verdele este o culoare naturala, deschisa, care semnifica acceptarea si deschiderea spre noi provocari. Este o culoarea calma, armonioasa, la fel ca si albastrul. Ele sunt considerare a fi nuante reci, insa de cele mai multe ori, pot reprezenta adevarate pete de culoare in peisaj, trezind interes.
Alaturi de albastrul clasic - culoarea anului 2020 decisa de Pantone si de nuantele verzi, specialistii au mai anuntat insa cateva nuante coloristice care vor fi la moda. Haideti sa le aflam impreuna.

Ce culori sunt la moda in 2020

Nuante precum galbenul matur (Yellow Mellow), portocaliul Cantaloupe, nuanta Cassis - un mix intre rozul rece si violet, albastrul pur si verdele Neo Mint par a fi cele mai ravnite culori ale anului 2020.
Alaturi de nuanta de albastru clasic si verde, aceste culori vor seta trendurile din moda in anul 2020.