Ziua Culturii Nationale este o sarbatoare nationala, care are loc anual in Romania pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta, si efortul academic. Aceasta zi din ianuarie a fost aleasa ca Zi a Culturii Nationale, intrucat reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, Mihai Eminescu.
Evenimentul national nu trece neobservat de autoritatile publice locale. Artistul plastic Artistii plastici Jimmy Stanescu si Victor Grigore au organizat o expozitie de arta in incinta noului sediu al Bibliotecii Judetene Alexandru Odobescu, cladirea noua este situata langa Consiliul Judetean Calarasi.
Acorduri cromatice 2020 este o expozitie de arta plastica in care expun pictori calaraseni, precum Victor Grigore, Jimmy Stanescu, Cornel Ursu Dobrogea, Florian Vilsan, Petronella Milea, dar si pictori consacrati din Bucuresti: Florian Mihailescu, Otilia Anastase, caricaturistul spaniol cotat foarte bine, Nestor Damaso del Pino, care a executat doua lucrari, Nichita Stanescu si Mihai Eminescu. De asemenea, sunt expuse lucrari semnate de elevii Liceului Banulescu din Calarasi.
Expozitia a fost completata si de momente artistice sustinute de elevi ai Liceului Banulescu din Calarasi, tineri muzicieni, dar si poeti din Cenaclul literar Phoenix din care fac si eu parte. Vrem sa implementam un Salon anual de ziua de 15 ianuarie, s-o dedicam artelor si culturii di poetului nostru national, Mihai Eminescu, a spus artistul plastic Jimmy Stanescu.
Pe simezele expozitiei am remarcat si un acrilic, Strada din vis pictat de jurnalista Mireille Popa.