Licitatia de Iarna va avea loc marti, 17 decembrie 2019, la ora 19:00, la J.W. Marriott Grand Hotel Bucuresti.
Capodopere ale artei romanesti, semnate de cei mai importanti artisti, din colectii istorice, sunt adunate, pentru prima data, intr-o licitatie festiva. Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ioan Andreescu, Ion Tuculescu sau Adrian Ghenie, fac din Licitatia de Iarna cel mai important eveniment al anului dedicat artei romanesti. Picturile celebre impresioneaza prin traseul pe care l-au avut, proveniența completa de la artist la zi, vreme de peste un secol.
Cusatoreasa (Sora artistului), slucrare semnata de Nicolae Grigorescu a fost cumparata de omul politic Ion Ionescu-Quintus direct de la artist din atelierul de la Campina la varsta de 30 de ani, devenind astfel primul ei colectionar. Opera are un preÈ› de pornire de numai 50.000 de euro.
Tot pictorul național Grigorescu semneaza si Casa Padurarului, care provine din prestigioasa colectie de pictura romaneasca a doctorului Iosif Dona si care a apartinut lui Alceu Urechia, fiul istoricului si politicianului Vasile Alexandrescu Urechia. Tabloul are un preț de pornire de numai 40.000 de euro
Parte a unei importante colecții istorice este si tabloul Strada din Vitree semnat de Gheorghe Petrascu. Lucrarea a apartinut fiicei dramaturgului I.L. Caragiale, Ecaterina Logadi Caragiale, plecand de la un pret de pornire de numai 6.000 de euro.
Detalii: www.artmark.ro
Persoana de contact: Alina Panico
+40 749 864 832
[email protected]