La Muzeul Dunarii de Jos s-a desfasurat luna aceasta o expozitie ce a inclus atat pictori romani, cat si bulgari. Stefan Pencev, Costa Doncev, Radoslav Iliev, Nikolai Petrov si Cristina Gaeva sunt pictorii bulgari care au participat.
Victor Grigore, Petronella Milea, Jimmy Stanescu, Mugur Coman si Otilia Anastase au fost pe simezele acestei expozitii. A fost un proiect comun romano-bulgar care a constat intr-o tabara de creatie cu sediul in Aydemir si cu plecari zilnice in rezervatia naturala Srebarna, unde pictorii au executat lucrari plein air, in special in tehica uleiului pe panza lucrarile reprezinta peisaje dunarene dar si arta moderna care ne duc in sfera abstractionismului.
Picturile au fost apoi expuse la Muzeul de arta din Silistra unde a avut loc vernisajul la care au participat oficialitati de pe cele doua maluri ale Dunarii, dar si oameni de presa si televiziuni din Bulgaria. Expozitia s-a mutat apoi in Romania la Muzeul Dunarii de Jos din Romania si a fost admirata luna aceasta.