Cea mai bogata editie din istoria Animest e aici! Filme de Oscar, povesti care au facut inconjurul lumii si animatori de elita vor veni la Bucuresti in urmatoarele 10 zile, intr-un maraton de proiecții speciale, petreceri electrizante si masterclass-uri de exceptie.
Intre 4 si 13 octombrie, publicul de toate varstele este invitat la intalnirea cu filmele de animație ale momentului la: Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema City, Opera Comica pentru Copii, AWE (Adaptive Work Environment), Muzeul de Arta Recenta, Institutul Cervantes, Control Club, Kube Musette, Fabrica Gastropub, Cinetic si Green Hours.
Prima proiectie in varianta originala, in limba franceza, a celui mai nou film semnat de Anca Damian, da startul celei de-a 14-a editii Animest. Calatoria fantastica a Maronei va cuceri inimile spectatorilor vineri seara, de la ora 19:30, la Cinema City, in Afi Cotroceni, in prezenta echipei care a creat-o pe adorabila catelusa cu nasul in forma de inima.
Seria de intalniri cu artisti multi-premiati veniti din intreaga lume va continua sambata cu proiecția filmului Randunelele din Kabul (Hirondelle de Kaboul), in prezența cineastului Nicolas Debray, care a condus echipa de animatori a filmului prezentat anul acesta la Cannes. Tot in primul week-end de festival, fanii comediilor romantice vor putea urmari Amintirile unui barbat in pijama (Memorias de un hombre en pijama) si ii vor intalni pe regizorului spaniol Carlos Fernandez de Vigo si pe Lorena Ares, artista care a condus departamentul de animatie. (Text: F.P.M.)