Rocketman este o drama muzicala biografica bazata pe viata muzicianului Elton John. Filmul este regizat de Dexter Fletcher si scris de Lee Hall. In rolurile principale joaca Taron Egerton ca John, alaturi de Jamie Bell, Richard Madden si Bryce Dallas Howard. Filmul urmareste primele zile ale lui John ca geniu la Academia Regala de Muzica pana la parteneriatul muzical cu Bernie Taupin. Filmul este intitulat dupa piesa din 1972 intitulata Rocket Man.
Un film biografic despre Elton John a fost anuntat in ianuarie 2012 si a avut parte de mai multi regizori si actori in fazele initiale de dezvoltare la Focus Features, inclusiv Michael Gracey, Tom Hardy si alegerea personala a lui Elton, Justin Timberlake. Dupa dispute creative cu Focus, John si sotul sau, David Furnish, a mutat proiectul la Paramount Pictures, unde Matthew Vaughn a venit ca producator, Egerton fiind in cele din urma pus in rolul lui John, iar Fletcher semnat ca regizor in aprilie 2018. Filmarile au inceput in august 2018.
Rocketman este programat sa aiba premiera la Festivalul de Film de la Cannes pe 16 mai 2019, sa fie lansat in Marea Britanie pe 22 mai 2019 si in Romania si Statele Unite ale Americii pe 31 mai 2019 de catre Paramount Pictures.
Filmul spune povestea vietii lui Elton John, incepand cu anii pe cand era un geniu la Academia Regala de Muzica, pana la parteneriatul influent si de durata cu Bernie Taupin, dar si luptele sale cu depresia, abuzul de substante si acceptarea orientarii sexuale.

Distributie

- Taron Egerton ca Elton John
- Jamie Bell ca Bernie Taupin
- Richard Madden ca John Reid
- Bryce Dallas Howard ca Sheila Eileen
- Stephen Graham ca Dick James
- Jason Pennycooke ca Wilson
- Charlie Rowe ca Ray Williams
- Gemma Jones ca Ivy
- Kit Connor ca Reggie in varsta
- Kamil Lemieszewski ca Dr. Maverick / Paramedic
- Steven Mackintosh ca Stanley
- Jimmy Vee ca Arthur
- Rachel Muldoon drept Kiki Dee

Productia a inceput pe 2 august 2018. De asemenea, in octombrie 2018, a fost anuntat ca filmarea are loc la Londra. Filmarile au inceput la Bray Film Studios langa Maidenhead, Berkshire.

Muzica

Un album oficial intitulat Rocketman (Music From The Motion Picture) va fi lansat pe 24 mai 2019 de catre Virgin EMI (Marea Britanie) si Interscope Records (SUA), pe CD si in format digital. Albumul contine 22 de piese interpretate de catre actorii din film si o piesa noua, (I'm Gonna) Love Me Again, cu Egerton si John.