Bogdan O. Popescu s-a nascut la 8 martie 1971, in Bucuresti. A absolvit in anul 1996 Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Capitala. Din 1997 a lucrat ca medic in Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Bogdan Ovidiu Popescu este actualmente seful Clinicii de Neurologie de la Spitalul Colentina din Bucuresti. A debutat in presa literara in 1987, in Suplimentul Literar-Artistic al Scanteii Tineretului (SLAST) si a publicat dupa aceea in numeroase reviste literare.

Carti publicate:

- La revedere, printesa, Editura Vinea, 1995, carte distinsa cu Marele premiu Ion Vinea pentru debut literar
- Marfa (antologie colectiva, impreuna cu Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Ghergut si Dan Plesa), Editura Salut, 1996
- Poemul de garda, Editura Celsius, 1999
- Pisica neagra, pisica moarta (impreuna cu Traian T. Cosovei), Editura Crater, 2001
- Leul de dupa extravagante, Editura Cartea Romaneasca, 2002
- Masinaria de uitare, Editura National, 2004
- Poeme in loc de tutun, Editura Brumar, 2007
- Aerobiciclete, Editura Brumar, 2010
- Viata de aruncat, povestiri, Editura Polirom, 2011
- Cartea dragostei, Editura Humanitas, 2014
Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania din 2002.

Scurta prezentare-prof.dr. Bogdan Ovidiu Popescu

Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu a absolvit doua doctorate, primul la U.M.F. Carol Davila in anul 2001, cu distinctia summa cum lauda, despre moartea celulara in tesutul nervos, si al doilea la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, despre mecanismele patogenice ale bolii Alzheimer. A publicat peste 100 de lucrari stiintifice in extenso, majoritatea privind mecanismele bolilor neurodegenerative, neuroplasticitatii si neuroregenerarii, fiind citat de peste 1000 de ori in jurnale internationale ISI. A primit premiul Victor Babes al Academiei Romane in 2007 si premiul Fundatia Brain Networking al Academiei de Stiinte Medicale in 2014. Din anul 2016 detine functia de Prorector - Cooperare Europeana si Internationala la UMF Carol Davila din Bucuresti, iar din acest an a devenit membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Romania. Prof.dr. Bogdan Ovidiu Popescu, prorectorul UMF Carol Davila din Bucuresti, a fost ales la cel de-al XV-lea Congres al Societatii de Neurologie din Romania, presedinte al acesteia. Prof.dr. Bogdan Ovidiu Popescu este membru fondator al SNR si secretar al societatii in perioada 2001-2013, precum si seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Colentina din Bucuresti.