LIBERTATEA: Manuela Harabor face declaratii emotionante despre viata alaturi de fiul ei, diagnosticat cu autism: Ne spunem de zeci de ori pe zi te iubesc
Pentru Andrei (28 de ani), fiul Manuelei Harabor, diagnosticat cu autism, timpul curge altfel, iar lumea arata diferit. In centrul micului sau univers este mama lui, careia ii spune de cateva zeci de ori pe zi ca o iubeste, mai ales daca face o trasnaie. Manuela Harabor si-a crescut singura fiul diagnosticat cu autism. Si acum e legata de el ca de un copil mic, desi a trecut de mult de varsta majoratului, fiindca boala il face dependent de ea. Actrita spune insa ca Andrei o face sa se simta speciala si ca probabil aceasta a fost menirea sa, sa aiba grija de baiat si sa-l faca fericit. Manuela Harabor si-a crescut singura fiul diagnosticat cu autism. Si acum e legata de el ca de un copil mic, desi a trecut de mult de varsta majoratului, fiindca boala il face dependent de ea. Actrita spune insa ca Andrei o face sa se simta speciala si ca probabil aceasta a fost menirea sa, sa aiba grija de baiat si sa-l faca fericit.
- Asta ma defineste de 28 de ani. Niciodata nu am avut o satisfactie mai mare decat aceea cand Andrei ma face sa ma simt centrul universului. Ne spunem te iubesc de dimineata pana seara, ne spunem de zeci de ori pe zi. Seara, dupa ce ne spunem rugaciunea, la fel procedam. De fiecare data cand face o boacana stie care e cuvantul magic. Nu suporta sa ma vada suparata. Iar acel te iubesc rostit de el e cea mai buna doctorie, a marturisit Manuela Harabor pentru Libertatea.

Merg impreuna la biserica

Actrita spune ca este foarte credincioasa si i-a insuflat acest sentiment si fiului sau, pe care-l impartaseste foarte des.
- Mergem impreuna la biserica, il impartasesc. Niciodata nu a cerut ceva anume, se bucura doar la lucrurile marunte. Si sufera mult cand ma vede suparata, din diverse motive care nu au legatura cu el, a adaugat vedeta.
Desi e mama singura, Manuela Harabor mai spune ca nu are motive sa se planga:
- E atata suferinta in jur, sunt cazuri mult mai grave! Autismul e diferentiat. Sindromul acesta are doua laturi generale mari. Unul e Sindromul Asperger, in care copilul dezvolta abilitati fantastice intr-un domeniu. Andrei nu are acest tip. El nu are ceva in care exceleaza. Dar ma bucur mai mult ca el comunica cu noi, ca a invatat sa-si exprime sentimentele, sa se uite in ochii nostri, sa ne spuna si sa stie ce inseamna te iubesc. Eu nu sunt nici pe departe o mama eroina. Eu nu am fost singura, am avut ajutor in fiecare zi din partea parintilor, a familiei si prieteni care mi-au venit in cale tocmai atunci in care nu mai vedeam o raza de soare.

(Sursa: libertatea.ro)