Andrei Paunescu a publicat pe pagina sa de Facebook un text emotionant intitulat MARILE IUBIRI ALE LUI ADRIAN PAUNESCU: CENACLUL SI FEMEIA. Chiar daca acest text are o vechime de cateva luni, like-urile si comenatriile nu mai contenesc. Puteti citi in continuare textul lui Andrei Paunescu, urmat de doua dintre sutele de comentarii:

xxx

Cand eram mic si incepusem sa deprind placerea de a-l intreba pe tata tot felul de lucruri, la care multi parinti nu le raspund copiilor, toata viata, l-am intrebat ce iubeste cel mai mult. Pana sa se gandeasca bine, pana sa treaca prin filtrul ratiunii gandurile, deja imi raspunsese, fara ezitare:
- In afara de Romania, pe care o iubesc neconditionat, cel mai mult iubesc femeile si Cenaclul. Sau invers.
Nu s-a putut hotari nici atunci, nici alta data si nici nu conta, de fapt, ordinea marilor iubiri. L-am intrebat de ce nu iubeste cel mai mult poezia, gazetaria, radioul, televiziunea, catedra, politica, in care facea performanta, sau copiii, lectura, calatoriile, fotbalul, muzica, vreun fel de mancare, masinile, pixurile, animalele. Desi eram mic, ma trata ca pe un barbat adevarat si mi-a raspuns la fel de onest, cum avea s-o faca pana la ultima noastra discutie: pentru ca, in dragoste si la Cenaclu, totul este pe viu, fara intermediari. Cartile sunt, desigur, cele care raman. Revista este arma periodica prin care se putea exprima. Ciorba de loboda este o realitate fara de care nu concepea nicio primavara. America este tara maximelor libertati. Muzica da emotii fara egal. Calatoriile sunt o stare de necesitate aproape organica. Dar toate acestea aveau, pentru tata, nevoie de intermediari, care sa i le apropie, care sa i le faca posibile: tipografia, redactia, mamele copiilor sai, soferul, studioul, stadionul, televizorul, discurile, bucataria, familia care are grija de caini, libraria de unde sa ia noi baxuri de obiecte de scris. In dragoste si la Cenaclu, nu trebuia sa fie decat el, pentru ca partea cealalta - fie ca s-a numit femeie, fie ca s-a numit public - sa simta ca dragostea, dreptatea, senzatia, sentimentul, emotia, extazul sau tristetea se petrec pe loc, nemijlocit. Si, de aceea, le-a iubit cel mai mult. Iubea starea de a avea control absolut asupra a tot ce il inconjura si suferea ca, pe masura ce treceau anii, trebuia sa lucreze cu institutii, oameni si aparate, prin care sa isi duca la capat ideile. Ar fi vrut sa nu existe birocratie, organizatii care pandesc de dupa ceafa, aparate pe care trebuie sa inveti sa le manuiesti ca sa-ti faca munca mai usoara. Si, din cand in cand, imi spunea, mai ales dupa ce nu mai avea puterea sa organizeze atat de multe Cenacluri cate i-ar fi placut si sa iubeasca atat cat ar fi vrut, ca nicaieri nu s-a simtit mai bine decat in bratele unei femei si in fata publicului, unde stia ca nu are egal, ca e in priza directa, ca nimeni nu il poate falsifica sau nu-l poate distorsiona.
Dupa ani si ani, i-am pus tatalui meu in sicriu, simbolic, toate obiectele pe care le folosea des sau le tinea cu drag asupra-si: telefon, pixuri, ochelari, scobitori, apa, batiste, hartie de scris, muzica din Cenaclu, adica o parte importanta din tot ce-i fusese drag. Doar o femeie nu i-am putut pune. Si nici Cenaclul Flacara, care nu poate fi ingropat, pentru ca este destinat sa fie o realitate ce lumineaza, o nemuritoare intamplare de viata, cum a facut-o Adrian Paunescu de la masa din marginea scenei. Acolo unde ii placea atat de mult sa se afle. La fel ca langa femeia iubita.
Andrei Paunescu

- Maria Georgescu Ramane viu! Felicitari Andrei Paunescu!
- Teodora Popescu Curajul lui Adrian Paunescu nu cred ca va fi regasit vreodata ! Vorba lui era ca un tunet ! Ii placea limba romana, apasa cuvintele, vorbea raspicat. In vremea Cenaclului, aduna atat de multa lume in jurul lui, caci puteai sa il confunzi cu Mesia. Era ,, Cel Ales,,. A facut mult bine in jurul lui, multe persoane celebre acum ii datoreaza afirmarea. Era un om puternic, inteligent, neinfricat, onest, mandru ! Dar avea un suflet cald, iubitor, sensibil pe care il puteai rani cu o vorba. Femeia a fost slabiciunea lui ! Copiii lui erau forta lui ! El a iubit valorile !