Spotlight - Festivalul International al Luminii din Bucuresti.
In deschidere, joi, 18 aprilie, la ora 21:00, va fi celebrul artist francez Bob Sinclar va susține un concert in Piata George Enescu, precedat de un warm-up cu DJ ANDI, de la ora 20:30.
In 2019, Spotlight - Festivalul International al Luminii din Bucuresti are loc in perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (intre Ateneul Roman si Piata Natiunilor Unite). Festivalul de anul acesta marcheaza doua evenimente majore ale anului: Presedinția Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si deschiderea Sezonului Romania-Franta la Bucuresti, care se vor reflecta in tema editiei, intitulata: EuropeLights.
Directorul artistic si curatorul celei de-a cincea editii a festivalului de la Bucuresti este directorul si producatorul Fete des Lumières - Lyon, Jean-François Zurawik.
Tema editiei 2019: EuropeLights
Tema acestei editii - EuropeLights - celebreaza rolul pe care Romania il joaca in Europa in aceasta perioada, atat in calitate de tara aflata la presedintia Consiliului Uniunii Europene, timp de sase luni, cat si ca protagonista a Sezonului Romania-Franța si va include instalații de lumina ale artistilor locali si internaționali, ce vor transforma orasul intr-o expoziție de arta digitala. Prin intermediul instalatiilor care folosesc in mod creativ lumina, tema EuropeLights urmareste sa surprinda o serie de trasaturi relevante legate de identitatea europeana.