Luni, 25 martie 2019, la orele 16.00, la Magazinul MUZICA de pe Calea Victoriei va avea loc lansarea albumului DIAMANTE MUZICALE al lui Marian Stere si Iustin Gondos. Albumul este produs de Casa de Discuri EUROSTAR.
La evenimentul care va fi moderat de celebrul actor al Nationalului bucurestean, Eugen Cristea (Marian Stere a facut parte din echipa emisiunii Feriti-va de magarus, TVR prezentata de actor), si-au anuntat prezenta numerosi interpreti, reprezentanti din show-biz, colegi de breasla ai cantauorului, colaboratori, prieteni dragi ai protagonistilor: Stela Enache, Ozana Barabancea, Viorica si Ionita de la Clejani, Valeria Arnautu, Carmen Radulescu, Maria Buza, Ioana Sandu, Grupul Nemuritorii, Lucia Popescu Moraru si multi altii.
Marian Stere, interpret, textier, om de radio (redactor si realizator la Radio Romania International) sustine ca, daca s-a nascut pe 23 martie, de Ziua Mondiala a Meteorologiei, nu are nicio legatura cu permanentul caracter schimbator al vremii. Statornic in pasiunile sale, a ramas fidel muzicii usoare romanesti, cantecelor formatiei ABBA, cititului, creatiei de versuri (are peste 600 de lucrari, alaturi de majoritatea compozitorilor din Romania), Credintei, increderii in oameni (desi a avut multe dezamagiri), bunului-gust si bunului-simt. A iinceput cariera solistica in anul 1986 si a castigat numeroase premii nationale si internationale; amintim Trofeul primei ediții a Festivalului Aurelian Andreescu in 1993, apoi Marile Premii la Varna - Bulgaria, la Kumanovo - Macedonia, in calitate de solist. Cariera de textier i-a fost incununata in anii 2004 si 2017 cu Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania obținut alaturi de maestrul Jolt Kerestely, pentru piesele Rugaciune de Craciun, respectiv Dedicație pe un disc, premii si trofeee in majoritatea festivalurilor din țara, inclusiv Mamaia Copiilor - unde a fost invitat in juriul de specialitate trei ani la rand.
Creațiile sale au aparut pe nenumarate discuri colective, Marian Stere avand editate albume pe casete si discuri personale, incepand din anul 1995. Versurile sale apar in repertoriile copiilor (este autorul versurilor indragitului slagar Nu mi-e frica de Bau-Bau compus de Gabriela Sauciuc " Cicone), dar si ale multor solisti consacrați precum Corina Chiriac, Stela Enache, Angela Similea, Margareta Paslaru, Marcel Pavel, Paul Surugiu " Fuego, Monica Anghel, Aurelian Temisan, Ilie Micolov, Madalina Manole si mulți alții. La Casa de Discuri Eurostar are deja editate trei albume personale: Noi si Muzica (melodii pentru solisti consacrați, pe versuri proprii " 2015), Dati un Like la Cheia Sol (melodii pentru copii, pe versuri proprii, disc ce conține texte scrise, pozitive si negative " 2015) si Surprize de Craciun (Marian Stere si invitatii sai). Albumul Noi si Muzica cu melodii pe versuri de Marian Stere este cu totul special, deoarece contine 18 piese pe versuri de Marian Stere, pe muzica unor celebri compozitori a muzicii romanesti (Jolt Kerestely, Dumitru Lupu, Mihai Vanica, Andrei Kerestely), interpretate de cativa dintre cei mai mari artisti ai muzicii pop/usoare romanesti precum (in ordine alfabetica): Margareta Paslaru, Angela Similea, Monica Anghel, Stela Enache, Viorela Filip, Marcel Pavel, Fuego (Paul Surugiu), Adrian Enache, Daniel Iordachioae, Eva Kiss, Madalina Manole, Ileana Sipoteanu, Aurelian Temisan. Aurel Moga, Cristian Nistor, Provincialii, Oana Sarbu.
Piesa care da tiltul celui de-al doilea album, Dati un like la Cheia Sol, pe muzica lui Claudiu Bulete, interpretata de grupul Fantezia a fost distinsa cu Premiul I la sectiunea Show a Festivalului National de Creatie si Interpretare Mamaia Copiilor, editia 2015.
Pe langa piese pe versuri de Marian Stere, CDul si Surprize de Craciun cuprinde si alte piese de iarna din repertoriul muzicii pop romanesti, oferite in dar de catre mari artisti ai muzicii pop romanesti precum Corina Chiriac, Angela Similea, Gabriel Dorobantu, Marius Teicu, Silvia Dumitrescu, Carmen Radulescu. Aceste albume, alaturi de cel care va fi lansat pe 25 martie, incununeaza o cariera de textier, inceputa de Marian Stere in urma cu mai bine de un sfert de secol.
De menționat si faptul ca pe 26 iunie 2017, piesa Voi, nu vedeti ca deranjati?, pe versurile lui Marian Stere si compusa de Dumitru Lupu care s-a stins din viata pe neasteptate o luna mai tarziu, pe 22 iulie fusese admisa la sectiunea Creatie a celei de-a 50-a editii a Festivalului National de Romante Crizantema de Aur de la Targoviste (19 " 21 ocotmbrie 2017). Interpretata de acelasi Marian Stere, romanta a fost distinsa cu Premiul I la sectiunea Creatie a ediție jubiliare.