Recent, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia a avut loc un vernisaj de grafica si caricatura al artistului plastic Jimmy Stanescu. Acest vernisaj s-a desfasurat in Sala Atelier din incinta Centrului Cultural UNESCO din Slobozia.
Expozitia i-a avut ca amfitrioni pe Clementina Tudor, manager al Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea si pe Ana Amelia Dinca, curator de expozitii si critic de arta.
Caricaturistul a satirizat trasaturile personajelor sale, actori, cantareti, politicieni, exagerand anumite particularitati ale chipului acestora care ne fac sa zambim.
Expresia portretelor caricaturizate este bazata pe impactul vizual al liniei, aplicat cu forta si siguranta, uneori aproape gestual, fara a insista asupra detaliilor.
Artistul a fost avantajat de faptul ca este un bun desenator si a excelat in tehnicile creionului, pastelului, carbunelui, dar si de combinatii mixte care i-au pus in valoare experimente plastice deosebite.
Pe langa caricaturi, regasim si nuduri executate in tehnica carbunelui, precum si portrete, unele chiar stilizate, altele realiste.
Printre personajele caricaturizate de el, regasim actori romani si straini, politicieni, muzicieni.
Preferinta redarii in alb-negru nu a exclus utilizarea unor pete de culoare pe care artistul le aplica retinut, Jimmy Stanescu preferand sa evidentieze frumusetea desenului care sa innobileze specificitatea modelului ales, spune criticul de arta Ana Amelia Dinca.