Vineri, 15 martie 2019, se lanseaza pe marile ecrane din Romania comedia Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? / Cu ce ti-am mai gresit noi, Doamne? - o productie franceza ce promite sa starneasca din plin hazul in salile de cinema.
Va amintiți familiile Verneuil si Koffi din comedia Cu ce ti-am gresit noi, Doamne? / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? (2014)? Ei bine, peripetiile lor comice revin in forta - acum, in filmul Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? / Cu ce ti-am mai gresit noi, Doamne?.
Dupa ce toate cele 4 fiice ale lor s-au casatorit cu barbati de diferite origini, rase si religii, sotii Claude si Marie Verneuil se consolasera cat de cat cu situatia, aproape ca reusisera sa accepte culturile si ciudateniile ginerilor. Gata, s-au imprietenit! Dar iata ca aspiratiile traditionale le sunt din nou puse la grea incercare: cei 4 gineri, Rachid, David, Chao si Charles se hotarasc, netam-nesam, sa plece definitiv din Franta, cu tot cu proaspetele lor familii. Destinatiile? Israel, China, Algeria si respectiv India. Carevasazica, sa-si lase fiicele sa plece departe? Nici vorba! Claude si Marie sunt dispusi sa faca orice pentru a-i tine pe toti aproape. Chiar si pe ginerii cei atat de diferiti de idealurile neaose la care tanjeau odinioara pentru fetele lor. Rau cu rau, dar mai rau far' de rau! De data asta, pana si cuscrii din Africa le tin isonul. Și nici ei nu sunt scutiti de surprize: doar au o fiica de maritat.
Pregatiti-va, asadar, pentru o portie zdravana de corectitudine politica, asezonata cu efect de bumerang, umor exploziv si aventuri palpitante. Doar familia Verneuil este o sursa inepuizabila de surprize comice! Din 15 martie 2019, la cinema.
Prima parte a productiei a obtinut recunoastere la 4 festivaluri de profil, inclusiv nominalizarea pentru cel mai bun film la Goya Awards 2015 si trofeul Lumiere Awards 2015 pentru cel mai bun scenariu - un motiv in plus pentru cinefili sa astepte cu entuziasm noua productie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? / Cu ce ti-am mai gresit noi, Doamne?.
Regia ii apartine lui Philippe de Chauveron, care semneaza si scenariul, impreuna cu Guy Laurent. Distributia ii include pe Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frederic Chau, Noom Diawara.
Avand o durata de 99 de minute, filmul se adreseaza audientei generale si este distribuit in Romania de InterComFilm Distribution. Trailerul poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=xrgHlIhhjow