Il cunosc pe Florin Radulescu, directorul Muzeului Municipal, de un an, de cand am inceput si eu sa cochetez cu pictura si sa particip la diverse Saloane de Pictura din Calarasi.
Recent, l-am vizitat la muzeu cu prilejul unei expozitii de pictura a elevilor de la Liceul Stefan Banulescu din Calarasi.
Am aflat de la el ca este colectionar din timpul liceului. Am inceput cu timbre, cu surprize si ambalaje diverse de la gume de mestecat Turbo, Tipo Tp si Cincin. De la personajele din Cincin profesorii mei din liceu au primit diverse porecle. Pe urma am colectionat carti postale cu Calarasiul. In anul 2014, cand am infiintat Muzeul Municipal Calarasi, am adus aici diverse obiecte: scaune, sanie, lavoar, oglinda de perete feliator de bacanie, jug de boi, albie de lemn, lampa de benzina, placute de asigurari, sticle pentru diverse bauturi, samovar, patefon, flaut, aparat pentru proiectie, spune Florin Radulescu care isi achizitioneaza obiectele din diverse targuri de antichitati din Calarasi, Galati si Bucuresti.
In incinta Muzeului Municipal exista si o biblioteca dotata cu 15.000 de volume donate de cetateni ai orasului si nu numai. Tot aici, puteti vedea in biroul lui si aparate vechi si noi de fotografiat, obiecte de arta precum portrete vechi din perioada interbelica, masini de scris vechi, carti postale, obiecte colectibile si muzeificabile - bibelouri care intra in zona kitsch-ului si pe care directorul urmeaza sa le expuna in cadrul unei expozitii (peste 20 sau 30 de ani vor putea fi expuse), cutii de medicamente, cutii de crema Norvea din anii '80.
Florin Radulescu asteapta in continuare donatii de la oamenii care doresc sa aduca aici orice obiect care peste ani va putea face parte dintr-o expozitie.
La muzeu se desfasoara, in afara vernisajelor de pictura si sculptra si alte manifestari culturale, precum lansari de carte, serate muzicale, ateliere de ceramica, modelaj si sculptura sun indrumarea lui Florin Radulescu. Aici exista un cuptor pentru ars ceramica.