Recent, la pizzeria Bya din Calarasi, a avut loc vernisajul expozitiei de caricatura si grafica intitulata Once upon a time in Calarasi - portrete si roluri, la care au expus Jimmy Stanescu si Victor Grigore.
Caricatura este acel gen al artelor vizuale asupra caruia cei doi caricaturisti s-au oprit cu interes, mai ales ca fiind buni desenatori au fost avantajati de tehnicile creionului, pastelului, carbunelui si de combinatii mixte care au pus in valoare experimente plastice inedite.
Caricaturistii au satirizat prin creatiile lor trasaturile personajelor exagerand anumite particularitati ale chipurilor acestora, care ne fac sa zambim. Jimmy Stanescu s-a axat in special pe portretizarea si caricaturizarea marilor actori romani, precum: Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Radulescu, Jean Constantin, Sergiu Nicolaescu, Puiu Calinescu, Stefan Mihailescu-Braila, personaje care ne-au incantat copilaria cu spumoase comedii si cunoscute filme romanesti.
Victor Grigore, pe langa actorii romani, precum Nicu Constantin sau Dem Radulescu, a surprins in caricaturile sale si actori straini, precum: Louis de Funes, Mr. Bean, Al Pacino, Woody Allen, Charlie Chaplin.
Prezentarea expozitiei a fost facuta de curatorul si criticul de arta Amelia Dinca.
Atmosfera a fost intretinuta de doi epigramisti, Ion Mitrea si Cornel Ursu-Dobrogea, care i-au satirizat in rime pe cei prezenti si nu numai, creand o atmosfera placuta.