INPOLITICS: PREA MULTE CIUDATENII IN PARTIDUL LUI CIOLOS. AZI: LICHIDAREA PROPRIETATII (Autor: BOGDAN TIBERIU IACOB)
Fostul premier Dacian Ciolos are o veritabila colectie de enigme in jurul sau, de la indivizii conectati la fosta Securitate care i-au creat partidul pina la personaje care avanseaza teorii socante. Pina intr-atit incat te intrebi ce urmaresc, oare, cu adevarat potentialul candidat cotrocenist si al sau partid? Cand John Lennon lansa cantecul Imagine, in 1971, reusea sa stupefieze intreaga lume pentru ca se apropia periculos de mult de comunism, in versuri. Teoria conspiratiei spune ca asta i-ar fi adus si moartea, cativa ani mai tarziu. Fostul Beatles isi imagina o lume fara proprietati personale, ceea ce ar lichida foametea si lacomia, o lume in care oamenii sa traiasca infratiti si sa-si imparta totul in mod egal. Cu ideile lui Lennon rezoneaza puternic, decenii mai tirziu, partidul lui Dacian Ciolos. Prin Oana Maria Bogdan fosta membra a guvernarii Ciolos si membru fondator al PLUS, despre care fostul premier spunea, recent:
- Oana-Maria Bogdan este genul de femeie de care politica romaneasca are nevoie pentru a capata substanta, omenie si justete. E persoana cu cea mai mare capacitate de munca creativa si ordonata pe care o cunosc. In vara lui 2016, venea in guvernul pe care l-am condus ca secretar de stat responsabil cu patrimoniul la Ministerul Culturii. A fost suficienta o ora de discutii despre modul in care patrimoniul material si cel imaterial pot oferi valoare societatii si pot contribui la dezvoltare, pentru a intelege ca am de-a face cu o femeie nu doar foarte competenta, care vorbea din propria-i experienta (arhitect consacrat in Bruxelles, membru al Comisiei de experti UNESCO al orasului Bruges), dar si cu o vizionara si o inovatoare pe care nimic nu o poate impiedica sa transforme visurile in realitate.
Iar vizionara Oana-Maria Bogdan tocmai si-a devoalat ideile de viitor, pe Facebook:
- Cred ca un pas important al omenirii va fi cel al renuntarii la proprietate. Cand nu vor mai exista teritorii care sa apartina unui om, trib, neam sau corporatie, vom reusi sa convietuim armonios pe planeta Pamant. Eu am incredere ca acest lucru se va intampla in timpul vietii mele.
Conform relatarilor presei, tot ea a mai spus, intr-un interviu dat presei belgiene:
- As desfiinta agricultura si nu as domestici animalele. Cred ca am fi oameni mult mai buni daca, in calitate de descendenti ai vanatorilor si culegatorilor, nu am avea proprietati si am trai in grupuri in loc de cupluri.
Una peste alta, PLUS dovedeste resurse nebanuite de reformare a tarii. Cu un presedinte suspectat de apartenenta la MISA, a carui sotie a abandonat economia in favoarea tehnicilor de modelare a creierului denumite mindfulness, decretind: Sa nu-ti lasi capul sa-si faca de cap, si cu un vicelider vizionar impartasind un vis cu Marx & Lenin, adica lumea fara proprietati. (B.T.Iacob)

(Sursa: inpolitics.ro)